Uyuşturucu satan 5 kişi tutuklandı

Uyuşturucu satan 5 kişi tutuklandı

Ağrı'da uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 13 kişiden 5'i tutuklandı.

Ağrı merkez ve ilçelerinde yol uygulamalarında uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına 13 kişiden 5'i tutuklandı.

Ağrı Valiliğinden yapılan basın açıklamamasında, uyuşturucu madde ticareti yapan ve uyuşturucu madde kullanan kişilere yönelik 24 Şubat-09 Mart 2016 tarihleri arasında yapılan yol uygulamaları ve operasyonlarda; 649 gram eroin, 309 adet uyuşturucu hap, 4.7 gram Esrar, 5.3 gram metamfetamin maddesi, 3.7 gram sentetik kannabinoid, 1 adet uyuşturucu madde kullanmak için yapılmış cam düzenek ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan 13 kişiden 7'sinin serbest bırakıldığına değinilen açıklamanın devamında, "Olaylarla ilgili biri internet kafe sahibi olmak üzere toplam 13 şüpheli şahıs hakkında 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma veya Sağlama' ve 'Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçlarından işlem yapılmış olup, mahkemece 5 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs ise Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Diğer 7 şahıs ise savcılık ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştır." ifadelerine yer verildi.

190 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Valilik tarafından yapılan başka bir açıklamada ise Doğubayazıt ilçesinde yol kontrol ve arama faaliyetleri sırasında durdurulan bir TIR'da 190 bin 200 paket kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Ağrı İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Ağrı-Doğubayazıt karayolu Tanıktepe köyü mevkiinde icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, Ağrı ili istikametinden Van ili Çaldıran ilçesi istikametine seyir halinde olan M.A. isimli şahıs yönetimindeki TIR'da yapılan aramada değişik markalarda toplam 190 bin 200 paket bandrolsüz sigara ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yakalanan 2  şüpheli, sevk edildiği mahkemece haklarında Adli Kontrol kararı verilerek serbest bırakılmıştır." denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.