"​Uyuşturucuya karşı gençlerin Kur’anî iklimden geçmeleri gerek"

"​Uyuşturucuya karşı gençlerin Kur’anî iklimden geçmeleri gerek"

​HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanlığı, gençlerin madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımına karşı Kur’anî iklimden geçmeleri gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, uyuşturucu illetiyle mücadelede, istatistikleri bırakıp uyuşturucu ile etkin bir mücadelenin yapılması ve gençlerin bu illetten kurtulması için Kur’an-i iklimden geçmeleri gerektiği belirtildi.

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak okudu.

Uyuşturucu kullanımını bitirmeye yönelik adımlar atılması gerektiğini söyleyen Toprak, uyuşturucu illetinin her geçen gün toplumu ve geleceği tehdit altına aldığını vurguladı.

Toprak, "Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul çağına kadar düşmüş. Okul önlerinde çeteler tarafından parsellenerek bölüştürülmüştür. Hükümet yetkilileri ve bu işle uğraşanlar uyuşturucu istatistiklerini bir tarafa bırakıp bu işle mücadele etmelidirler. Bir an önce uyuşturucu ile mücadele projesini hayata geçirmeleri gerekiyor. Türkiye'de paylaşılan istatistiklere göre en az bir kez uyuşturucu kullananların sayısı bir milyon 300 ve bu işte tutuklananların sayısı 50 bin kişi olarak belirtilmektedir." dedi.

"Ebeveynler özellikle çocuklarına büyük ilgi ve sevgi göstermelidirler"

Uyuşturucuyla mücadele konusunda ailelere düşen çok büyük sorumluluklar olduğunu hatırlatan Toprak, “Ebeveynler özellikle çocuklarına büyük ilgi ve sevgi göstermelidirler. Kesinlikle başkalarının yaptığı gibi çocuklarını odalara kapatıp onlara ceza vermemelidirler. Çocuklarını sürekli takip altında tutmalıdırlar. Çocuklarını bu işe bulaştıran kişileri tespit edip direkt yetkili mercilere bildirmeleri gerekiyor. Bundan dolayı uyuşturucuyla mücadele konusunda en büyük görev ailelere düşüyor. Ayrıca okul yöneticileri ve öğretmenler de uyuşturucuya bulaşan ve bulaştıran kişileri tespit edip ailelerine bildirmelidir. Aileler de bunun takibatını yapıp ilgili yerlere iletmelidir." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucuyla mücadele, pazara kadar değil mezara kadar sürecek bir iştir"

Halkın yarısından fazlasının fakir olduğu ve beşte birinin açlık sınırının altında olduğu bir ülkede, uyuşturucu ile alakalı yapılan operasyonlara değinen Toprak, “Genellikle ‘bu kadar TL'lik uyuşturucu yakalandı’ denmesi bu işi cazip bir hale getiriyor. Ayrıca yapılan operasyonlarda bu işi üstlenen devletin yetkilileri, emniyet birimleri yaptıkları uyuşturucu operasyonlarında ‘bu kadar insan öldü’ demeleri bu işin vahimlik durumunu ortaya koyuyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz değildir. İnsan değerli bir varlıktır. Uyuşturucuyla mücadele, pazara kadar değil mezara kadar sürecek bir iştir. Yani sadece birkaç ay işte ilgilenelim, medyaya demeç verelim veyahut birkaç ay gündemde tutalım, öyle bitirilecek bir iş değildir. Bütün ömür boyunca bu işe eğilip ilgilenmek gerekiyor. Zira imtihan süreci devam ediyor, hepimiz sorumluyuz. Allah-u Teâlâ bize bir vakit tayin etmiş; o vakit içerisinde yapacaklarımız ve yapmadıklarımızdan mesul olacağız. İnsanlar olarak bu imtihanı iyi bir şekilde verebilmek için mutlaka toplumdaki aksaklıkları, eksiklikleri tespit etmeliyiz. Ve onlara eğilerek doğru bir şekilde çözmemiz gerekiyor."

"Genç kardeşlerimize yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız"

Uyuşturucu illetine bulaşmış gençlere de seslenen Toprak, son olarak şunları söyledi: "Uyuşturucu illetine bulaşan genç kardeşlerimizi görünce büyük bir üzüntü duyuyoruz. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, bu genç kardeşlerimiz kendi çevrelerini değiştirmeleri gerekiyor. İslami bir çevreye bürünmeleri için İslam ile hemhal olmuş genç kardeşlerimizle bir arada hareket ederek, bu illetten kurtulabilirler. Onlarla beraber kendi yaşamlarını da İslami bir yaşam modeline sokmaları gerekiyor. Kur’anî iklimden geçmeleri gerekiyor. Kur’an-ı Kerim’i okumayı biliyorlarsa okumalı, anlamını okuyup kendini çevresine anlatmalı. Eğer Kur'an okumayı bilmiyorlarsa Kur’an-ı Kerim’i okuyup öğrenmeleri gerekiyor. Bizler de bu genç kardeşlerimize yardımcı olmak için, onlarla beraber vakit geçirmek için, onların bu işlerden kurtulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız,” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak için Şehrin farklı yerlerine afişler asıldığını söyleyen Toprak, ileriki dönemlerde halkı bilinçlendirmek adına çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenleyeceklerini belirtti.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.