Uzmanlardan ağız ve diş sağlığı tavsiyeleri

Uzmanlardan ağız ve diş sağlığı tavsiyeleri

​Ağız ve diş bakımı hem ağız sağlığı hem de genel sağlık için çok önemli olduğunu belirten Diş Hekimi Nurettin Şen, en az 6 ayda bir kontrolün yapılması gerektiğini ifade etti.

Dünya Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle tavsiyelerde bulunan Diş Hekimi Nurettin Şen, insanların dişi ağrımadan kliniklere gitmediğini belirterek, en az 6 ayda bir diş sağlığı kontrolünün yapılması gerektiğini söyledi.

Diş sağlığının önemine dikkat çeken Şen, "Bilindiği üzere hastalıklı dişler hem diş sağlığını hem ağız sağlığını hem de vücudumuzun diğer organlarını etkileyebilmektedir. Örneğin vücuttaki bir enfeksiyon böbrekleri etkileyebiliyor. Koroner damara zarar verebiliyor yani birebir ilişkili olduğunu söyleyebiliriz. Temel nedeni bakımla alakalı bir durum. Bölgesel olarak, çok ağız hijyenine yeterince yer vermiyoruz. Mesela günde bir iki defa fırçalamıyoruz. Hekim kontrolümüz neredeyse olması gereken 6 aylık bir periyot ama hiç yapmıyoruz. Ondan sonra sigara tüketiyoruz, sigara tüketimi ağız sağlığını birebir diğer organlara etkilediği gibi ağız sağlığında etkileyebiliyor. Kola ve asitli içecekler, şeker ve benzeri gıdalar bölgemizde çok tüketiliyor bunlar hep ağız sağlığını ve dişleri etkileyebiliyor." dedi.

Diş fırçalamanın önemine vurgu yapan Şen, "Hekim kontrolü olmazsa olmazdır bu 6 ay da olmasa bile yılda en az bir defa hekim kontrolü olmalıdır. Ondan sonra doğru teknik ile fırçalamayı sabah kahvaltıdan sonra gece yatmadan önce en az 2 defa doğru teknikle dediğimiz gibi fırçalama alışkanlığı edinmeliyiz. Sigara ve şekerli şeylerden kaçınmalıyız, en azından bunu minimize etmeliyiz. Halkımız maalesef dişleri ağrımayana kadar hekim kontrolü ve kliniklere başvurmamaktadır. 6 aylık periyotlarda kontrole gelinmeli dişlerini en az gece uyumadan önce fırçalama alışkanlığı edilmeli diş ipi çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler