"Uzun süren evlilikler güç verir"

"Uzun süren evlilikler güç verir"

​Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, uzun süren evliliklerin güç verdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bir Yastıkta Kırk Yıl” projesi kapsamında evlilikte 40 yılını doldurmuş 75 çift ile düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yaptıkları saha taraması sonunda kentte yaşayan 40 yılı aşkın evli çiftlere ulaştıklarını, örnek çiftlerin mutluluk sırlarını yeni kuşaklara aktarmayı hedeflediklerini belirten Şahin, bu kapsamda “Bir Yastıkta Kırk Yıl” projesini başlattıklarını söyledi.

Uzun yıllar süren evliliğinin huzurunu yaşayan 75 çift ile bir otelin toplantı salonunda bir araya gelen Şahin, salondaki çiftlere seslenerek, uzun süren evliliklerin bir millete güç verdiğini belirterek, “Büyük millet olmak demek geçmişte de ve gelecekte de birlik olmak demektir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için güçlü aileyi kaybetmemesi gerekiyor.” dedi.

Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığı dönemde evlenmek isteyen gençlere verilen küçük desteklerin ve kılavuzluğunu nasıl işe yaradığını gördüğünü ‘Evlilik Okulu’ adı altında büyük bir proje doğduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

“Gençleri nişanlılık döneminde açtığımızla okullarla evliliğe hazırladık. Uzmanlar tarafından evliliğinde vazgeçilmezi olan, sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sorumluluktan oluşan ‘5 S’ kuralı okullarda anlatıldı. En çok toplumun ihtiyacı olduğu bu değerli kavramları yaşamak ve yaşatmak gerekiyor. Bu değerlerde ailede başlıyor. Çocuklar aileden gördüğü değerleri özümsemeye başladığı zaman çocukta küçük yaşta kimlik ve kişilik oluşuyor. Böylece, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temeli atılıyor.”

Şahin, “Çocukların sadece meslek sahibi olması yetiyor mu? Çocuklarımıza bizi büyük bir millet yapan hasretleri, manevi değerleri aşılarsak, çok güçlü oluruz, aksi takdirde bizleri büyük bir tehlike bekliyor. Yaptığımız çalışmalarda boşanmak için mahkemelere başvuran ailelere verdiğimiz küçük desteklerle ailelerin yüzde 80’i boşanmaktan vazgeçti. Eskiden mahallelerde sözüne güvenilen kanaat önderleri, aile içerisinde yaşanan küçük sorunların büyümesini engellemek amacıyla acele karar almadan önce adeta aileye terapide bulunurdu, böylece ailenin parçalanması önlenirdi. Bundan dolayı uzun evliliğin sırrını gençlere anlatmamız, aktarmamız gerekiyor.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.