Vahdet-Der’den Nizami’nin idamına kınama

Vahdet-Der’den Nizami’nin idamına kınama

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami'nin, zorba Hasina hükümeti tarafından idam edilmesi, Adıyaman Vahdet-Der tarafından kınandı.

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami'nin, zorba Hasina hükümeti tarafından idam edilmesi nedeniyle Adıyaman Vahdet-Der tarafından basın açıklamasıyla kınandı.

Adıyaman Vahdet-Der Genel Başkanı Bilal Demir imzasıyla yapılan basın açıklamasında, dünya genlinde Müslümanlara ve İslam alimine yapılan zulüm, haksızlık ve katliamlara karşı İslam ümmetinin sessizliği ve batının iki yüzlülüğüne dikkat çekilerek, İslam ümmetinin bir an önce vahdeti sağlayarak batı ve uşaklarının zorbalığından kurtulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada Müslümanlara karşı dünya genelinde yapılan haksızlıklara dikkat çeken Demir, “Mısır’da darbeci Sisi hükümeti, Bangladeş’te zorba Hasina hükümeti olmak üzere dünya genelinde Müslümanlara ve İslam alimine karşı bir adaletsizlik, zorbalık  ve sindirme hareketi söz konusudur. İki yüzlü zorba batı ve onların yerli kuklaları tarafından teşvik edilip bizzat yürütülen bu operasyonlar, zulümler ve idamlar Müslümanların kardeşlik bağlarının kopması ve vahdetin olmamasından kaynaklanmaktadır.  Müslümanların bir an önce bütün ihtilafları bir yana bırakıp, asıl düşman Amerika-İsrail-AB ve onların işbirlikçilerine karşı uyanık olup vahdet ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesi gerekmektedir. “ dedi

Demir son olarak “Zalim Hasina hükümeti tarafından zorbaca katledilen Motiur Rahman Nizami’ye Allah’tan rahmet diliyor ve şehadetinin Müslümanların uyanışına vesile olmasını diliyorum” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.