Vahşetin ikinci perdesi Cumartesi günü mü?

Vahşetin ikinci perdesi Cumartesi günü mü?

Kobani'deki çatışmalar nedeniyle PKK'nin çağrısıyla 1 Kasım'da yapılacak eylemlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinelerinin, yol kapatma için kullanılacağı iddia edildi.

DİYARBAKIR - Kobani'deki çatışmaları bahane ederek her fırsatta halkın malını ve canını hedef alan PKK/HDP'li çetelerin, bu hafta sonu 1 ve 2 Kasım tarihlerinde  eylemlerine ağırlık vereceği belirtildi.  HDP/DBP her fırsatta yaptığı açıklamalarla destek verdiği eylemler nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde 6-7 Ekim olaylarına benzer saldırılar yaşanması bekleniyor. 

 

HDP içerisinden aldığı bir duyumu İlke Haber Ajansına açıklayan ve güvenlik gerekçesiyle isminin verilmesini istemeyen şahıs, yaşanacak muhtemel olaylardan gerek HDP'nin gereksede Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin haberi olduğunu iddia ederek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinelerinin de olaylarda kullanılacağını ve olay günün çalışma yapılıyormuş izlenimi verilerek belediye tarafından bir çok yolun ulaşıma kapatılacağ ve iş makinelerinin ana arter yolarda bırakılarak eylemciler tarafından kullanılmaya hazır hale getirileceği iddiasında bulundu.

 

PKK/KCK tarafından yapılan eylem çağrısının ardından HDP/DBP de önceki gün yaptıkları açıklamalarda halkı yapılacak olan eylemlere katılmaya davet etmesi ise iddia edilenlerin gerçeklik payının olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor.

 

Hatırlanacağı üzere BDP tarafından 20 Nisan 2011 yılında BDP Diyarbakır İl Binası önünde düzenlenen bir eylemde de belediyeye ait iş makineleri kullanılmış ve olaylar çıkmıştı.

 

HDP'nin 6 Ekim'de yaptığı sokağa çıkma çağrısının ardından PKK/HDP'li çetlerin  çıkardığı olaylarda 40'ın üzerinde insan hayatını kaybetmiş, halkatan bir çok kişi darp edilerek esnafın dükkanları talan edilmişti. PKK/HDP'li çeteler tarafından İslami STK'lara ve mütedeyyin kişilere yönelik düzenlenen saldırılarda ise bu güne kadar görülmemiş bir vahşet yaşanmış, Diyarbakır'da Köy Der üyesi 4 kişi sığındıkları bir evde silahla vurulduktan sonra bıçaklanmış, 3. kattan aşağı atılmış, üzerlerinden araçla geçilmiş, kafaları taşla ezilmiş son olarak da yakılmak istemişti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.