“Vahşi katliamlar yaparak büyük insanlığa davet ediyorlar”

“Vahşi katliamlar yaparak büyük insanlığa davet ediyorlar”

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun düzenlediği mitinge 10 binler katıldı. Mitingde HDP’lilerin İdil ilçesinde yaptığı katliama lanet yağdı.

Hür Dava Partisi tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlediği mitinge 10 binlerce kişi Diyarbakırlı katıldı. Mitingde HDP’lilerin Şırnak’ın İdil ilçesinde katliamı büyük bir öfkeyle lantelendi.

Miting alanına kadın-erkek-yaşlı ve genç binlerce kişi kortej halinde Zekeriya Yapıcıoğlu’na destek sloganıyla giriş yaptı. Etkinlik, HDPPKK yandaşları tarafından Şırnak’ın İdil ilçesinde katledilen Muhammed Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan için kılınan gıyabi cenaze namazı ve okunan Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yenişehir İstasyon Meydanında yapılan miting, saatler öncesinden dolmaya başladı. Miting de sık sık ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Kahrolsun PKK’,  sloganları atılırken, Şırnak’ın İdil ilçesinde HDP/PKK’lılar tarafından katledilen Muhammed Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın katillerine de uzun süre boyunca lanet yağdı. Mitinge katılanlar HDP’nin LGBTİ adaylarına göndermelerine yaparak: “LGBTİ!ye hayır, Namussuzluğa hayır, Eşcinselliğe Hayır” sloganları attılar.

“Şehitlerimizden dolayı hüzünlüyüz”

Programın açılış konuşmasında HDPPKK yandaşları tarafından İdil’de katledilen şehitler için hüzünlü olduklarını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, “Gönül isterdi ki bugün burada parti marşlarımızla ve ezgilerimizle beraber halaylar çekerek bu mitingimizi yapalım. Ama maalesef kana doymayan canavarlar, bize bu sevinci yaşatmadılar. Bugün yastayız ve acımız var. Bundan dolayı halay çekmiyoruz. Mitingimizi coşkuyla yapamıyoruz. Belki öfkelisiniz. İçiniz içinizi yiyor olabilir. Ama bu öfkenizi 7 Hazirana saklayın. Bu öfkenizi azme dönüştürün. Bu saldırılar, katliamlar azminizi düşürmesin. Sizi yese sevk etmesin. Ümitsizliğe düşürmesin. Her kutlu doğum sancılıdır. Acıları olacaktır. Ama biler bu acıları içimize sindirerek, acılarla pişerek, yoğrularak bu yokuşları engelleri aşacağız.” Dedi.

“Vahşi katliamlar yaparak, büyük insanlığa davet ediyorlar”

Yolda gelirken bazı afişler gördüğünü ve bu afişlerde ‘Büyük insanlığa evet’ yazılarının olduğunu hatırlatan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi büyük insanlıktan bahsediyorsunuz. 7 Ekim Kurban Bayramında Yasin Börü’müzü 3. Kattan atıp linç ederek yetmedi mi? Ateşte yakmak sahip olduğunuz insanlık mı? O yüzden kanla beslenen bu vampirler bize insanlıktan bahsetmesinler. Kütlerin kanıyla beslenen dehhaklar bize insanlıktan bahsetmesinler. Kürt halkı denize düşmüş yılan gibi bunların sahte ümitlerine bağlanmışlar. Eninde sonunda Kürtler uyanacak ve çocuklarının kanıyla beslenenleri tanıyacaktır. Bize düşen ceht ve gayret etmektir. Kendimizi anlatmaktır. Sakın bu insanların tahriklerine kapılmayın. Bu insanların provokasyonlarına gelmeyin. Bu provokasyonları boşa çıkarın. Hiçbir afiş, pankart sizlerin kanından, tırnağından değerli değildir. Herkes kendi işini yapacak. Halka gidip partimizi, düşüncemizi anlatmaktır.”

Yılmaz son olarak, “Allah’ın ebabilleri vardır. Bırakın ebabiller işini yapsın. Siz kendi işinizi yapın ve 7 Haziran’da adayınızı meclise gönderin. Kin ve nefret tohumları ekenler sizlerin de kin ve nefretle dolmanızı istiyorlar. Bizler barış ehli insanlarız. Bizler toplumun selameti için çalışanlarız. O düşünce de olanlar azınlıktadır. Onlara oy verenlerin çoğu bizimle camide aynı safta duruyor. “ ifadelerini kaydetti.

Yılmazdan sonra Şanlıurfa Milletvekili Bağımsız Adayı Mehmet Yavuz bir konuşma yaparak, “Bundan 3 yıl önce 27 Mayısta Mustazaflar hareketini ilan ettik. 27 Mayısın büyük bir değeri vardır. Diyarbakır’ımızın İslam’la şereflendiği tarihtir. Diyarbakır İslam orduları tarafından fethedildi. Bir halk izzet buldu, itibar sahibi oldu. İşte bunu önemsiyoruz. 27 Mayısı tercih etmemizin temel sebebi budur. Gelin görün ki 27 Mayıstan nefret edenlerde var. Emperyalizm, bunu içine sindiremedi. İstanbulu içine sindiremediği gibi.” İfadelerini kullandı.

Avrupa’nın mimsiz medeniyeti HDP ve PKK’ye taşeron etmiş”

Emperyalizmin hiçbir çaba hiçbir başarı gösteremeyince yeni oyunlar sergilediğini belirten Yavuz daha sonra,  “Kültürel işgal. İşte Endülüs’te uyguladığını başarıya ulaştırdı. Endülüs’ü Batılılaştırdı. İstanbul’u Batılılaştırdı. Şuanda gözünü Diyarbekir’e dikmiştir. Diyarbekir’i İslamsızlaştırmaya çalışıyor. Avrupa’nın mimsiz medeniyeti bu görevi HDP ve PKK’ye taşeron etmiş, onları görevlendirmiş durumdadır. Diyarbakır üzerine bir takım oyunlar oynamıştır. Kültürel oyunun somut örnekleri. Müslüman bir memlekette kadına, İslam’a, örfe, adetlere yönelik ahlaksızca operasyonlar yöneltiliyorsa, bu kavramların içerisi boşaltılıyorsa bunun adı kültürel işgaldir. Batı bu işi HDP PKK’yi taşeron etmek suretiyle Diyarbekir’i İslamsızlaştırmaya çalışmaktadır.”

“Diyarbakır’ın aziz halkı kimin Allah’ın kimin Amerika’nın emriyle hareket ettiğini çok iyi görüyorlar”

Hür Adaylar olarak şeytanca projeyi rahmani çabalarıyk boşa çıkaracaklarına vurgu yapan Yavuz, “Hür adayların misyonu budur. Hür adaylar bu memleketin gerçeğini, bu memleketin yerli olanının halklarıyla buluşturacaktır. Diyarbakır’ın aziz halkı kimin kendilerine dost-düşman olduklarını görüyorlar. Kimin Allah’ın kimin Amerika’nın emriyle hareket ettiğini çok iyi görüyorlar.”

Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmelerinin sebebinin bunlar olduğuna da dikkat çeken Yavuz, son olarak, “İdilde M.şerif ve Abdulcelil kardeşlerimizin şehadetlerinin sebebi budur. Onların aziz hatıralarını sürdüreceğimize söz veriyoruz. izler siyaset yapıyoruz. Bu emperyalistlere karşı tedbir almalıyız. Türkiyenin 9 ilinde hür adayları destekleyerek haçlı Siyonistlerin bu coğrafya üzerindeki emellerini boşa çıkarın. 7 Haziran’da sandığa gidip bu şeytani planı boşa çıkarın.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.