Vali Aksoy'dan veda yemeği

Vali Aksoy'dan veda yemeği

​Kocaeli Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy veda yemeği verdi.

Resmi Gazetede yayımlanan son kararnameyle Kocaeli Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, resmi kurum yöneticileri ile STK temsilcilerine veda yemeği verdi.

Veda yemeğine resmi kurum kuruluşların yönetici ve çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş adamları katıldı. Veda yemeğinde; Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kaymakam Cumali Atilla birer konuşma yaptı.

Ardından kürsüye çıkan Vali Aksoy, Diyarbakır’da yaşadığı tecrübelerden bahsederek, yapmış olduğu projeleri anlattı.

Diyarbakır’ın 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, kentin farklı kültür inançlara sahip, insanların hoş görü içerisinde kardeşçe bir arada yaşadığını belirtti.

Diyarbakır’ın hak etmediği bir pozisyona düştüğünü ifade eden Aksoy, “Böylesine önemli bir kent süreç içerisinde farklı nedenlerle hak etmediği pozisyonlara düşmüş ama bundan çıkabilmek adına mücadele etmeyi de kentin bütün dinamikleri olarak hep beraber ortaya koyabilmiştir. Göreve başladıktan kısa süre sonra 6-7 Ekim olayları yaşadık ve Diyarbakır tarihinde en büyük olaylarla karşı karşıya kaldı. Sonrasında artan ve azalan terör boyutuyla Diyarbakır bu gündemini meşgul eden olaylarla uğraşmak zorunda kaldı. Özellikle farklı boyutlarda gelişen başta Silvan akabinde Sur olayları ve Bağlar olayları gibi birçok terör olayla mücadele etmek durumunda kaldık." dedi.

Diyarbakır’ın en önemli sorununun algı olduğunu dile getiren Aksoy sözlerine şöyle devam etti: “Dışardan Diyarbakır'a bakış açısı var. Diyarbakır'la ilgili algı sorunu var. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır bu algıyı kırmak için yoğun gayret göstermelidir ve bu algının kırılması adına da başlattığımız bazı çalışmaların bundan sonrada artırılarak devam etmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle birçok tarihi zenginliğe doğal güzelliğe sahip olan Diyarbakır'ımızın turizm bakımından daha iyi bir nokta gelmesi için tur operatörlerini Diyarbakır'a davet ettik. Onların buraya gelişiyle Diyarbakır'ın algısını farklılaşmada belli bir aşamayı gözlemler haline geldik. İş dünyası Diyarbakır’da bir toplantı gerçekleştirdi. Gelen iş adamlarıyla Diyarbakır'la ilgili algının farklılaştığını gördük. Diyarbakır'ın diğer büyükşehirlerden farklı yok, herkes gönül rahatlığıyla Diyarbakır'da gezmeye ve yatırım yapmaya gelebilir ve gelmelidir."  

Aksoy’un konuşmasının ardından hediyeler takdim edildi. Hediye takdiminin ardından Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, veda yemeğine katılanları uğurlayarak, vedalaştı. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA) 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.