Vali Aksoy Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulundu video foto

Vali Aksoy Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulundu video foto

Diyarbakır Valisi Aksoy, PKK’nin kamyon ile taşıdığı bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybedenlerin taziyesinin olduğu Tanışık köyüne ziyarette bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 12 Mayıs Perşembe günü PKK’liler tarafından şehre getirilmek üzere taşınan patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden köylülerin taziyesine katıldı.

Aksoy, ölenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek maddi hasarların da tespit edilip zararlarının karşılanacağını belirtirken, patlamanın olduğu yerde de incelemelerde bulundu.

Taziye ziyaretinde Vali Aksoy’a 7’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Sur İlçe Kaymakamı Memduh Tura, Yenişehir İlçe Kaymakamı Mehmet Özel ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan eşlik etti.

İlk olarak hayatını kaybedenler için taziye ziyaretinde bulunan Vali Aksoy buradaki halka hitap etti.

Vali Aksoy konuşmasında, “Bugün bu köyümüzde yaşanan terör hadisesinden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımızın taziyelerine katılmak için geldik. Saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bu durum kabul edilebilir değildir”

Aksoy, “Terör acımasız yüzünü son dönemde daha net bir şekilde ortaya koydu. Halkı ve sivil vatandaşlarımızı hedef aldı. Bu durum kabul edilebilir değildir. Bu durumu mazur gösterecek hiçbir sebep olamaz. Terörü lanetliyoruz. Terör; çocukları, kadınları, gençleri ayırt etmeden katlediyor. Bu şekliyle kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Devlet bütün birimleriyle terörle mücadele konusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bu köydeki vatandaşlarımız da terörle mücadele konusunda kararlılıkla kamyonu takip etmişler ve sonucunda böyle bir olayla karşı karşıya kalmışlardır.” dedi.

Patlamadan dolayı yaralananları da hastanede ziyaret ettiğini söyleyen Aksoy, “Ben tekrar muhtarımızın şahsında ailenin tüm yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah sabır versin, rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Yaralıları da dün hastane de ziyaret ettik. Genel durumları iyi, onlara da acil şifalar diliyoruz. Tekrardan başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin.” diye konuştu.

Köylülerin patlamadan kaynaklanan zararlar ödenecek

Taziye ziyaretinin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler olay yerinde incelemelerde bulundu. Burada vatandaşlarla sohbet eden Vali Aksoy, zarar tespit komisyonlarının çalışmaya başladığını, köylülerin patlamadan kaynaklanan zararlarının tespit edileceğini, en kısa zamanda ödemelerinin yapılacağını ifade etti. İncelemelerin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler olay yerinden ayrıldı.

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler