Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ilk ilçe ziyaretini Saray'a gerçekleştirdi

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ilk ilçe ziyaretini Saray'a gerçekleştirdi

Vali Mehmet Emin Bilmez, İran sınırında bulunan Saray ilçesine ziyarette bulunarak muhtarlarla bir araya geldi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ilk ilçe ziyaretini İran sınırında bulunan Saray ilçesine gerçekleştirerek muhtarlarla toplantı yaptı, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’i, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın ve ilçe protokolünce karşılandıktan sonra, beraberindeki kamu kurum müdürleri ile birlikte Hükümet Konağını ziyaret etti. 

Vali Bilmez, burada Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aydın’dan ilçenin ekonomik, sosyal, güvenlik, sağlık, eğitim ve yapılan yatırımlarla gibi birçok konuda detaylı bilgilendirme aldı. 

Vali Bilmez, buradan yine aynı bina içerisinde bulunan İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret edip ziyaret defterini imzaladı. Daha sonra Adalet Sarayı’na geçen Vali Bilmez’in bundan sonraki durağı İlçe Jandarma Komutanlığı oldu.

İlçe Jandarma Komutanlığı önünde karşılama mangasını selamlayan Vali Bilmez, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirip, komutanlığın ziyaret defterini imzaladı.

Ziyaretlerin ardından Vali Bilmez, Saray Belediyesi düğün salonunda ilçede görevli muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda birlik beraberlik mesajları veren Vali Bilmez, sorunların çözümü için büyük gayret sarf edeceklerini söyledi. Terör örgütü konusunda muhtarların çok dikkatli olmasını ve terörle mücadelede muhtarlardan destek isteyen Vali Bilmez, "Yıllardır süren terör ülkemize, bölgemize ve ilimize büyük zarar verdi. Özellikle bu bölgeye her alanda büyük bir zarar verdi. Terörün ortaya çıkardığı sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Bakın ilimizin en büyük sorunlarından biri işsizlik. İşsizlik sorununu çözmek için bu bölgelere yatırım gelmesi lazım. Bunu için buralarda huzurun sağlanması gerekiyor. Çünkü güvenlik sorunu olan bir yere yatırımcı gelmez. Bunları iyi düşünelim. İnsanlar hepsi kardeştir. Sorunlar silahla, şiddetle çözülmez. Van dünyada doğal ve tarihi zenginlik açısından çok önemli bir yerdir. Van terör ve güvenlik sorunlarıyla değil, tarihi zenginliği, turizmi ve güzellikleriyle anılmalıdır. Biz bunun için çaba göstereceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız." şeklinde konuştu. 

Muhtarlara başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kurumların büyük değer verdiğine dikkat çeken Vali Bilmez, şunları söyledi:  "Muhtarların şartları, sosyal hakları düzenlendi. Muhtarlar artık sorunlarını direkt olarak en üst makamlara ulaştırabiliyor. Muhtarlar mahallelerinde devletin temsilcileridir. Muhtarlara değer veriyoruz. Muhtarlardan da sadakat bekliyoruz. Herhangi bir terör örgütü ile iltisaklı muhtar istemiyoruz. Bölge bizim. Bölgemize sahip çıkacağız. Kim ilimiz, ilçemiz için iyi işler yaparsa onun yanında olacağız. Aksini yapanların karşısında olacağız. Saray modern bir ilçe olacak ve bizim vitrinimiz olacak." şeklinde konuştu.

Muhtarların mahalleleri ile ilgili sorunlarını tek tek not eden Bilmez, ilgili kurumlara da sorunların çözümü için talimat vererek toplantı sonunda muhtarlara söz verdi. Vali Bilmez muhtarlar toplantısını tamamladıktan sonra, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bir kahvehanede vatandaşlarla birlikte çay içen Vali Bilmez, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. 

Daha sonra Kapıköy Gümrük Kapısına geçerek incelemelerde bulunan Vali Bilmez, kapıyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’dan bilgi aldı. Vali Bilmez, yeni kurulan güvenlik sistemlerini inceleyerek, gar binasını da gezdikten sonra ilçe ziyaretini tamamladı. 

Ziyarete Vali Bilmez’in yanısıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Akkaş, Vaski Genel Müdürü Ali Tekataş, Van Büyükşehir Belediyesinden ilgili daire başkanları ve kurum müdürleri de katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler