Vali cami açılışı yaptı

Vali cami açılışı yaptı

Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak ilçesine bağlı Ataköy köyünde onarımı biten caminin açılışını yaptı.

Tutak ilçesine bağlı Ataköy köyüne cami açılışı için gelen Vali Musa Işın’a Tutak Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İl Genel Meclis Başkanı Ali Öztürk ve kurum müdürleri eşlik etti. Yapılan duanın ardından köylülerle birlikte camide Cuma namazı kıldı.

Taziye evinde verilen yemeğe katılan Vali Işın, yeni caminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Geldiğinden beri fırsat buldukça köy ziyaretlerinde bulunduğunu belirten Vali Işın, "Görev süresi boyunca köylerimizi ziyaret edeceğiz. Vatandaşımızın sorunlarını bizzat kendilerinden dinleyeceğiz. Şu ana kadar yapılan önemli çalışmalarımız vardır, devam eden çalışmalarımız vardır. Bu yıl ilimiz genelinde köy yollarının yüzde 37'si sıcak asfalt. Bu yıl 250 kilometre daha yapacağız. Bunun için 40 milyon TL ödenek ayarladık. Bununla birlikte nüfus oranına göre vatandaşlarımızın yüzde 50'si asfaltlanmış köy yolunu kullanacaklar. Sadece su kaynağının olmadığı yerlerde su sorunu var. Onun dışında bütün köylerimizin su sorununu büyük ölçüde çözmüş durumdayız. Diğerlerini de inşallah tamamlayacağız." diye konuştu.

Vali Işın, " Kinin, nefretin bize bir faydası yok. Bizim sevgiye, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Allah bizleri eşrefi mahlûkat olarak yaratmıştır. Yani varlıkların en şereflisi olarak. Ve bizden iyi insan olmayı istemektedir. Komşularımızla, arkadaşlarımızla, dostlarımızla iyi geçinmek zorundayız. Çocuklarımızı sevgi ve muhabbetle büyütmek zorundayız. İyi bir terbiye ile büyütmek zorundayız. Onun için güzel bir eğitim ve değerlerimizi çocuklarımıza aktarmamız lazım.” dedi.

Köylülerle bir süre sohbet edip köy okulunu ziyaret eden Işın, “Tem-İz Bırakıyoruz Geleceğe” projesi kapsamında eğitim verilen öğrencilere kişisel temizlik paketi hediye etti. Vali Işın, beraberindekilerle okul bahçesinde fidan dikti.

Daha sonra Dalbudak köyünde taziyeye katılan Vali Işın, burada Kur’anı Kerim okudu ve aile fertlerine başsağlığı dileğinde bulundu.      (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler