Vali Çelik Batman’ın 26'ncı kuruluş yıl dönümünü kutladı

Vali Çelik Batman’ın 26'ncı kuruluş yıl dönümünü kutladı

Batman Valisi Azmi Çelik, Batman’ın il oluşunun 26'ncı kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Batman Valisi Azmi Çelik, 16 Mayıs 1990 tarihinde 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72'nci ili olma unvanına kavuşan Batman’ın il oluşunun 26. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Batman’ın Türkiye’de petrolun ilk bulunduğu ve üretiminin yapıldığı şehir olma özelliğini hatırlatan Vali Çelik, kentin yeni bir il olmasına rağmen sahip olduğu binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerlerin bakımından aynı zamanda kadim bir medeniyet şehri olduğunu söyledi.

Çelik, mesajında “Batman son yıllarda birçok alanda yapılan önemli yatırımlar, verimli toprakları ve üretim potansiyeli sayesinde bugün iddialı bir kent konumuna gelmiştir. Hızla büyüyüp gelişen üniversitesi, kabına sığmayan organize sanayi bölgesi , sahip olduğu havalimanı, bölünmüş yolları, köprülü kavşakları, eğitim alanında yapılan modern okul ve yurtlarıyla, bilim ve sanayi kenti olama yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” ifadelerine yer verdi.

Çelik, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Batman yöneticileri olarak, ilimizin gelecek vizyonunu çizme yolunda daha yaşanabilir bir gelecek için her türlü gayretin içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Batman ilimizin 26. kuruluş yıl dönümünü münasebetiyle, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.” (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler