Vali Ekinci Kadın Emek Çarşısı'nda incelemelerde bulundu

Vali Ekinci Kadın Emek Çarşısı'nda incelemelerde bulundu

​Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ‘Kadın Emek Çarşısı’nı gezerek incelemelerde bulundu.

Bingöl’de, kadın istihdamını arttırmak, kadınların çeşitli kurumlar bünyesinde ürettikleri ürünlerin pazarlanmasını sağlamak ve bu ürünlerin markalaşarak ticarileşmesini sağlamak amacıyla kurulan Kadın Emek Çarşısı kurulmuştu.

Bu kapsamda Kadın Emek Çarşısı’nın aktif ve verimli olarak çalışmasını ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere Vali Kadir Ekinci’nin başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıya Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi, TOBB Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Mikrokredi Şubesi, Bingöl SYDV, KADEM Bingöl Şubesi ve Usta Öğretiler Derneği’nden temsilciler de katıldı.

Yapılan toplantıdan sonra Kadın Emek Çarşısı’nı ziyaret eden Vali Ekinci yaptığı açıklamada, Kadın Emek Çarşısı’nı yeniden canlandırmayı hedeflediklerini, bu amaçla ilgili paydaş kurumların temsilcilerinden oluşan bir değerlendirme komisyonu marifetiyle başvuruların alınıp, belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda puanlama yapılacağını ve en yüksek puanı alan başvuru sahiplerine Kadın Emek Çarşısı işliklerinin 1 yıl süreyle tahsis edileceğini belirtti.

Vali Ekinci, amaçlarının Kadın Emek Çarşısı’ndaki 18 adet işlikte yer alacak kadınların birer girişimci haline gelmesi olduğunu belirterek bu kapsamda bu alanda önümüzdeki süreçte çeşitli etkinliklerin yapılmasını planladıklarını, ilgili kamu kurumlarının ve STK’ların da buradaki kadın girişimcilere destek sağlayacağını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.