Vali Güzeloğlu Çınar’da muhtarlarla buluştu

Vali Güzeloğlu Çınar’da muhtarlarla buluştu

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çınar’da merkez ve taşra mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu geldiği Çınar'da, kaymakamlık ziyaretinin ardından, beraberindeki heyet ile merkez ve taşra mahalle muhtarları ile Müftülük Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Çınar Kaymakamı Selami Kaya’nın açılış konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu söz aldı.

Çınar’da muhtarlar ve kamu yöneticileri ile ilk buluşmalarının olduğunu belirten Güzeloğlu, muhtarların seçildiği mahallenin vekili olduğunu ifade ederek, "Seçilmiş muhtar kardeşlerimiz vekâletini aldığı mahallesinin insanının hem bir temsilcisi olarak hem bir vekili olarak meseleleri bize getirecek ve bizim aktarmak istediklerimizde de bizim hem vekilimiz hem de elçimiz olacak. Yapılan ve yapılacak çalışmalarda muhtar bizim elimiz, kolumuz, sözümü ve gözümü olacak. Bu konuda çok kararlı bir bakışı sergiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir genel emirle de kamu kurumlarında muhtarlarımızın hem karşılanması hem onların taleplerine öncelik tanınması hem de getirdikleri meselenin sıkı bir takibe konu yapılmasının talimatını gönderdik. Kaymakam arkadaşlarımızı da bu emri verdik. Muhtar geldiği zaman gelen bir kişi değil, temsil ettiği bir mahalledir. Öyle görülecek ve bu taleplerde takip edilecek. Çünkü biz iki günü bir olan ziyandadır diyoruz, inancımız o." şeklinde konuştu.

"Bugün sabah sanayi sitesinde esnaflar ile birlikteydik, sabahın erkeninde. En son bir işletmeyi ziyaret ettik, 80 küsur kişi arı gibi çalışıyorlar. Hep bu bölgenin köylerinin, mahallelerini çocukları. Ve bizimle konuşmak için bile kafasını kaldırmıyorlar. Çünkü işi var, mesuliyeti var, derdi var. İşi olan adamın başka bir yanlışı olur mu? Sabah hayırlısı ile gittiği iş yerinden, besmele ile başladığı yerden akşam şükür ile dönmekten başka bir niyeti olur mu?" diyen Güzeloğlu, "Bunun önüne taş koyan, bu insanların iş ve aş bulmasına engel olan bu bölgelerin kalkınmasının önünde duran, ihanet edenler ile de bizim davamız var. Bu konuda karalılıkla mücadelemiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ÇINARIN SESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.