Vali Güzeloğlu Dicle’de muhtarlarla bir araya geldi

Vali Güzeloğlu Dicle’de muhtarlarla bir araya geldi

​Muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bölgede ayların değil, yıların ziyan edildiğini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, beraberindeki heyetle birlikte Dicle ilçesine gelerek, bazı temaslarda bulundu.

Dicle Kaymakamı Alparslan Kılıç’ı makamında ziyaret eden Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda muhtarlar toplantısına katıldı.

Burada muhtarlara hitap eden Güzeloğlu, bölgenin çok büyük acılar çektiğini ve yılların ziyan edildiğini söyledi.

PKK’nin bölgeye gelen hizmetleri engellemeye çalıştığını belirten Güzeloğlu, “Şunu bilin değerli muhtarlarım, bizim bir anlayışımız var. İki günü bir olan ziyandadır. Fakat baktığımız zaman ne yazık ki bırakın günü, ayları, yılları ziyan etmişiz. Özellikle bu ülkenin beraberliğine, birliğine, devletin bütünlüğüne kasteden ihanet örgütü PKK’nın, FETÖ’nün ve diğer bütün bunların işbirlikçileri ihanetleri yüzünden Dicle de, bu bölge de çok büyük acılar, ıstıraplar çekmiş. Hizmetler, yatırımlar maalesef gerçekleştirilemedi.” dedi.

Yapılan saldırılardan en fazla halkın zarar gördüğünü ifade eden Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ihaneti millete karşı yaptılar ve milletin gelişmesi önünde engel oldular. Milletin fakirliğinin, garipliğinin, sıkıntısının giderilmesine engel oldular. Bunu zararı en fazla vatandaşlara geldi. Hani Güçlü Gölet'ini engellediler. O gölet yapılsa ne olacaktı? Toprak su ile buluşacaktı. Suyla buluşunca o kuru topraklardan alınan bir ürün, en az iki ürün olacaktı. İnsanımızın kazancı yüzde yüz artacaktı. Buğday, mısır, pamuk ekmeye başlayacaktı. Silvan Barajı, 300 bin hektar alan sulanacak, önünde durdular. Engellemeye çalıştılar. Ama güçleri yetmedi, yetmeyecek.”

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler