Vali Şahin: Saldırgan Afganistan'da eğitim almış

Vali Şahin: Saldırgan Afganistan'da eğitim almış

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yakalanan gece kulübü saldırganının suçunu kabul ettiğini ve parmak izi eşleşmesinin uyduğunu açıkladı. Şahin, saldırganın Afganistan'da eğitim aldığını ve 4 dil bildiğini söyledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gece kulübü saldırganın yakalanmasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şahin, saldırganın suçunu itiraf ettiğini, ve parmak izi eşleşmesinin uyduğunu belirtti.

Şahin, şöyle konuştu: "Esenyurt ilçemizde yapılan bir operasyonla bu menfur saldırının faili yakalanmıştır. Fail, Abdulkadir Masharipov. Kod adı, Abu Muhammed Horasani. 1983 Özbekistan doğumlu bir kişi. Afganistan'da eğitim almış ve 4 dil bilen iyi yetiştirilmiş bir kişi. Terörist ülkemize 2016 yılında Ocak ayı içerisinde geldiği tahmin ediliyor. bu operasyon yapılırken yaklaşık 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı. özel ekiplerle birlikte 2000 polisimiz görev aldı. Konya, Hatay, İzmir'de ve ilimizde İstihbarat Daire Başkanlığı'nın desteğiyle ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirdik. Terörist İstanbul'a geldiğinde önce Başakşehir'de bir ev kiralıyor daha sonra olay gününe yakın son bir gün içerisinde başka bir ev değiştirmek suretiyle kendini gizlemeye çalışıyor.Olay gününde de Zeytinburnu'ndan olay yerine geliyor ve eylemini gerçekleştiriyor. Gerçekten polisimiz çok büyük bir emek sarf etti, çok dikkatli bir çalışma yürüttü. Bu çalışma boyunca yaklaşık 150-200 adrese operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alındı. Teröristle birlikte 197 bin ABD doları, iki adet tabanca şarjörü, bu tabancalardan biri havalı, tabanca ve yine iki adet sim kartlar ele geçirildi. Terörist suçunu kabul etmiştir. Aynı zamanda yapılan parmak izi incelemesinde de uymuştur."

Vali Şahin, saldırının DEAŞ adına yapıldığının açık olduğunu kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.