Vali Yerlikaya: Kira ve taşınma yardımı yapılacak

Vali Yerlikaya: Kira ve taşınma yardımı yapılacak

​İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane'deki riskli binalara ilişkin, "Etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak." dedi.

Kağıthane ilçesinin Yahya Kemal Mahallesi'nde dün çöken binanın ardından tedbir amacıyla tahliye edilen bina sakinleriyle  bir araya gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, papılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, bir binanın kendiliğinden çöktüğünü bir binayı da kontrollü olarak yıktıklarını belirtti.

Yerlikaya, "24 daireyi güvenlik gerekçesiyle boşalttık. Spor salonunu acil olarak Afet Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürdük. Aileler ve komşularla bir araya geldik. Onların üzüntülerini paylaştık. Koordinasyon merkezimiz görevinin başında. Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arayıp talimatlandırıyor. Onun talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile dün defalarca görüştük." dedi.

Bir gazetecinin evlerinden tahliye edilenlerin durumuna ilişkin sorusu üzerine Yerlikaya, "Bugün tatil ama yarın sabah 126 haneye hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak. Devletimiz, hükümetimiz, belediyemiz hep beraber buradaki acıyı gidermek için el birliği yapıyoruz. Sevincimiz bir tane yaralımızın olmaması. Üzüntümüz, keşke böyle bir olay olmasaydı. Bütün hane halkının telefon numaralarını aldık, aramızda bir WhatsApp grubu kurduk, irtibatlaşıyoruz. Sağlıklı bir şekilde ama hızlı, 126 hane sahibinin hoşnut olacağı bir süreci burada başaracağız." cevabını verdi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut da kısa vadede boşaltılan 24 bina ile birlikte mevcutta yarım kalan kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacaklarını aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler