Vali Zorluoğlu Kore gazisini makam aracıyla etkinliğe getirdi

Vali Zorluoğlu Kore gazisini makam aracıyla etkinliğe getirdi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, Kore Gazisi Tefik Uğur'u (88) evinde ziyaret edip, makam aracıyla valilik önündeki etkinlik alanına getirdi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, Kore Gazisi Tefik Uğur'u (88) evinde ziyaret edip, makam aracıyla valilik önündeki gazi anma etkinlik alanına getirdi.

Van'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Valilik önünde düzenlenen etkinlikte, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Bölge Asayiş Kolordo Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, kaymakamlar, Van İl Jandarma Komutan Vekili Albay Naci Akkaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri ve gaziler katıldı.

Vali Zorluoğlu, etkinlik öncesi, Şabaniye Mahallesi'nde yaşayan Kore Gazisi Tefik Uğur'u evinde ziyaret ederek Gazi Uğur'u makam aracıyla valilik önündeki tören alanına getirdi. Yetkililer tarafından karşılanan Kore Gazisi Tefik Uğur, daha sonra etkinlik alanına geçti.

Etkinlikte Van Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur'un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, Ayşenur Şahan isimli öğrenci şiir okudu. Programın sonunda Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, çeşitli okullarda okuyan öğrencilerin gazilerin hikâyelerini anlattığı açık hava sergisini gezdi.

Zorluoğlu, törenin ardından Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Cafer Uğur; Vali Murat Zorluoğlu ve Asayiş Kolordo Komutanı Tümgeneral İlbaş'a, bere, kep, kravat, kravat iğnesi ile pano ve çiçek hediye etti. Hediyeler için teşekkür eden Zorluoğlu, çiçeği bir gaziye verip, eşine hediye etmesini istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler