Valilik: Rehin olayı söz konusu değildir

Valilik: Rehin olayı söz konusu değildir

​Gaziantep'te uzun namlulu silahıyla birliğinden firar ederek bir AVM'ye giren asker teslim oldu. Valilik ise rehin olayının söz konusu olmadığını açıkladı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bir asker, birliğinden firar etti. Silahla AVM'ye giren asker, psikolog tarafından ikna edilerek teslim oldu. Gözaltına alınan asker ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Olay, Şehitkamil ilçesi 15 Temmuz Mahallesi Profesör Doktor Necmettin Erbakan Caddesi'ndeki bir AVM’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Merkez Komutanlığı'nda görev yapan M.T. isimli asker, arkadaşıyla henüz bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın ardından M.T. isimli asker, G3 piyade tüfeği ve dolu şarjörle birliğinden firar etti.

Firar eden askeri görenler, durumu polise bildirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye ulaşan jandarma ve polis firari M.T. isimli askere teslim olması çağrısında bulundu. M.T. ise bu çağrıya olumsuz yanıt verip elindeki tüfekle havaya ateş açarak yaklaşık 4 kilometre yürüyerek 15 Temmuz Mahallesi’ndeki alışveriş merkezinin otoparkından içeri girdi.

Alışveriş merkezine giren asker, elindeki uzun namlulu silah ile korku dolu anların yaşanmasına neden olurken, olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve ekibi sevk edildi. Giriş ve çıkışlara kapatılan alışveriş merkezi çevresinde polis ve jandarma yoğun güvenlik önlemi aldı.

Psikolog tarafından yarım saat süren bir çalışmanın ardından ikna edilen asker, teslim olduktan sonra gözaltına alındı.

Valilik: Rehin alma durumu söz konusu değildir

Olay ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer verildi:

“Saat 09:00’da birliğinden firar ederek silahıyla Şehitkâmil ilçemizdeki bir alışveriş merkezine giren er M.T adlı şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ikna edilerek teslim alınmıştır. Olayda herhangi bir rehin alma durumu söz konusu değildir. Can kaybı, yaralı veya hasar bulunmayan olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.