Valilikten bomba açıklaması

Valilikten bomba açıklaması

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde okul bahçesinde bulunan bomba ile ilgili valilikten açıklama yapıldı.

Silvan'ın Tekel Mahallesi Sidar Caddesi’nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu civarında bulunan roket mermisi ile ilgili Diyarbakır Valiliğinden açıklama yapıldı.

Bir çocuğun hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, “Tekel Mahallesi Sidar Caddesi üzerinde, meydana gelen patlamada 9 yaşında bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetmiş, biri 10, ikisi 6 yaşlarında 3 çocuk yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavisi Diyarbakır il merkezindeki hastanelerde devam etmektedir” denildi.

 Açıklamanın devamında, “Olay yerinde yapılan ilk incelemede, çocukların; Silvan ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun faaliyet gösterdiği ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaların yaşandığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu civarında roket mermisi buldukları ve mermi ile oynarken infilak etmesi sonucu zarar gördükleri tespit edilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Polis tarafından olaylara müdahale esnasında roket silahının kullanılmadığının ifade edildiği açıklamada, “Bahse konu çocukların bölücü terör örgütü mensuplarının kullanmış oldukları roket mermisini patlattıkları değerlendirilmektedir.” Denildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler