Van-Bahçesaray Karayolu 1 aydır ulaşıma kapalı

Van-Bahçesaray Karayolu 1 aydır ulaşıma kapalı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı, bir aydan fazla süredir kapalı olan Van-Bahçesaray yolundaki çalışmaları yerinde inceledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, yaklaşık 1 aydır yolu kapalı olan Van'ın Bahçesaray ilçesi Karapet Geçidi'nde yol açma çalışmalarını inceleyerek, burada yapımı devam eden kar tüneli ile ilgili açıklamalarda ulundu.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen programa katıldı.

Daha sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan ve beraberindekilerle birlikte Bahçesaray ilçesine hareket eden Coşkunyürek, Karapet Geçidi'nde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol açma çalışmalarını inceledi. Burada çalışma koşulları hakkında bilgi alan Coşkunyürek, kar savurma aracına binerek yoldaki karı temizledi.   

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, Karayolları ekiplerinin burada çok zor arazi şartlarında özverili şekilde çalıştıklarını belirterek, “Tek amacımız insanlarımızın huzurlu, güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamaktır.” dedi.

“Kar tüneli 2017’de tamamlanacak”

Üç yıl önce yapımına başlanan 2 kilometrelik kar tünelinin 2017 yılında tamamlanacağını ifade eden Coşkunyürek, “İnşallah önümüzdeki yıl Bahçesaray ilçemizde yapılan kar tünelimiz bittiği zaman, bu çalışmalar biraz daha rahatlayacak. İnsanların ulaşımı daha hızlı daha güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olacak. O çalışmalar da hemen hemen tamamlanmak üzere. Bu yılın sonu itibari ile tünelin tamamlanması ve 2017 yılında da tünelin hizmet vermesini hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yol açma çalışmalarını sürdüren karayolları ekiplerine moral vermek amacıyla burada bulunduklarını ifade eden Bakan Yardımcısı, burada çalışanlara baklava ikramında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.