'Van Balığı ve Ayran Aşı Festivali' düzenlendi

'Van Balığı ve Ayran Aşı Festivali' düzenlendi

Van'ın Edremit ilçesinde "Van Balığı ve Ayran Aşı Festivali" düzenlendi.

Van Gölü balığının tanıtılması amacıyla Edremit'in Fırat Mahallesi'nde "Birinci Van Balığı ve Ayran Aşı" festivali gerçekleştirildi.

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin de katıldığı festivalde vatandaşlar, balık almak için uzun kuyruklar oluşturdular.

Yaklaşık 500 kilo balığın tüketildiği festivale gelen çocukların palyaçolar eşliğinde eğlendikleri gözlendi.

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Çiçekli, birincisini gerçekleştirdikleri festivalin birkaç haftada bir olmak üzere bütün mahallelerde düzenleneceğini söyledi.

Van balığı ve Van Gölü'nü tanıtma adına faaliyetlerinin, gayretlerinin süreceğini belirten Çiçekli, "Festivalimize gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Biz 14 ay önce göreve başladığımızda şöyle bir ifademiz olmuştu: Ne yazık ki Van, denize, göle sırtını dönmüştü. Bu sırtını dönme hali ne yazık ki belli bir süredir devam ediyor. Biz bunun değişmesi, Van Denizi'nden vatandaşlarımızın hakkıyla faydalanması için bu kültürün, deniz kültürünün, göl kültürünün bütün vatandaşlarımız tarafından benimsenmesi ve faydalanılması için çeşitli projeler ürettik ve adımlarımızı attık." dedi.

"İnci kefali şifa özelliği taşıyan bir balık türüdür"

Yıllardır devam eden sahilin işgali sorunuyla ilgili geçen yıl ilk adımı atarak, temizlemesini yaptıklarını bildiren Çiçekli, "İlan ettiğimiz sahil bandı projesinin yüzde 86'sı tamamlandı. Yine bu kapsamda piknik mesire yerlerimizi bitirmek üzereyiz. Yine plajlarımızı yaptık. Bu yıl inşallah ikinci, üçüncü plajımızı yapacağız, onun da müjdesini buradan vermek istiyorum. Biliyorsunuz biz Vanlılar, deniz diyoruz. Van Denizi'mizin endemik bir türü olan inci kefali, bizim nazarımızda şifa özelliği taşıyan bir balık türüdür. Bizler bunun hem korunması hem gelecek nesillere aktarılması hem de tüm toplum tarafından tüketilmesi ve topluma yayılması için bu gayretimizi sürdürüyoruz. Deniz ile beraber olma, deniz kültürü ile yaşamanın gerekliliklerinden biri de bu. Bu kapsamda bugün Fırat Mahallesi'nde etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Katılım, ilgi ve alaka çok güzel. Bu kapsamda yaklaşık bir haftadır balığın yakalanmasında, tutulmasında, temizlenmesinde, pişirilmesinde, bu etkinliğimizin duyurulmasında emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum. Bizlerin yaptığı bütün faaliyetlerde burada da bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, dostlarımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler