Van Büyükşehir Belediyesinden 600 kişiye girişimcilik kursu

Van Büyükşehir Belediyesinden 600 kişiye girişimcilik kursu

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve KOSGEB işbirliği ile 600 kursiyere “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” veriliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle Van’da 600 kişiye girişimcilik belgesi verilecek.

Kadın Yaşam Merkezinde 30 kişilik gruplar halinde usta eğitmenler tarafından verilen eğitimler, her grup için 4 gün sürecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere daha sonra törenle sertifikaları verilecek.

Bir kadın girişimci olarak kursa geldiğini belirten 26 yaşındaki Hediye Işık, “Van’da yaşıyorum. İnşallah kursun ardından aldığım girişimcilik belgesi ile bayan kuaförü açmayı planlıyorum. Böyle bir hizmetten dolayı Van Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yine girişimcilik kursuna gelen ve alacağı belge ile iş yeri açacağını söyleyen 25 yaşındaki Fırat Yaşar, “Van’da olmayan bir hizmeti Van’a getirmeyi planlıyorum. Bu hizmet ile Van’da iyi işler yaparak iyi bir girişimcilik örneği göstereceğim. Umarım tüm hayallerim gerçekleşir. Bu kurs için Belediyemize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler