Van’da 2 PKK’li öldürüldü

Van’da 2 PKK’li öldürüldü

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde bir eve düzenlenen operasyon sonucu 2 PKK’li öldürüldü.

Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi Sinan Sokak’ta bir ihbarı değerlendiren güvenlik görevlilerinin bir eve yaptığı operasyonda biri kadın, 2 PKK’li öldürüldü.

Konuya ilişkin Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Edremit ilçesinde, 29 Ağustos 2016 günü Süphan Mahallesi Sinan Sokak’ta bulunan bir eve ellerinde silah bulunan bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının girdiği bilgisi alınması üzerine, Emniyet Müdürlüğümüze ait yeteri kadar kuvvet ile söz konusu adrese gidilmiştir. Bildirilen ikamette BTÖ mensuplarının tespitini takiben defaatle teslim ol çağrısında bulunulmuş, çağrılara ateşli silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmıştır. Yaşanan çatışmada biri kadın, biri erkek olmak üzere iki BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında evde yapılan aramalarda 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 6 adet şarjör, 1 adet F92 ibareli tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet el bombası maşası, 120 metre kablo, 2 adet inşaat eldiven, 1 adet manivela ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.