Van'da 388 öğrenci İzmir ve Çanakkale'ye gönderildi

Van'da 388 öğrenci İzmir ve Çanakkale'ye gönderildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında, 388 öğrenci farklı illere gönderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında, 388 öğrenci, Van’ın Başkale ve Çaldıran ilçelerinden, Çanakkale ve İzmir’e gönderildi.

Van Valiliği tarafından koordine edilen projeyle daha önce il dışına çıkmamış olan başarılı öğrenciler, Çanakkale ve İzmir’de, bu illerin valiliklerince hazırlanan program dâhilinde, şehirlerin hem tarihi ve turistik yerlerini gezecek hem de yeni arkadaşlıklar edinme fırsatı bulacak.

Projeyle, Başkale ilçesinden yola çıkan 144 öğrenci Çanakkale’ye Çaldıran ilçesinden yola çıkan öğrenciler ise yine aynı sayı olarak 144 öğrenci olmak üzere İzmir’e beraberlerindeki 8 öğretmen ile Türk Hava Yolları tarafından tahsis edilen özel uçaklarla uğurlandı.

Öğrencileri uğurlama öncesi Ferit Melen Havalimanı’nda bir araya geldiği öğrencilerle sohbet eden Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, hatıra fotoğraf çektirdiği öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Öğrencileri yolcu ettikten sonra açıklamalarda bulunan Parlak, “Himayesinde yürüttüğümüz ‘Biz Anadoluyuz’ Projesi kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinden batı illerimize toplamda 50 bin öğrencinin ziyaret kapsamında götürülmesi hedeflenmektedir. Şu an projenin yürütümünde bir ayı aşkın bir süredir bizim Van iline düşen kontenjan olarak 5 bin 100 öğrencinin bu 4’üncü seferidir. İzmir ve Çanakkale illerine bu kapsamda öğrencilerimizi gönderiyoruz. 4 günlük bir program her iki ilde de hem tarihi turistlik yerleri gezme fırsatı buluyor öğrencilerimiz hem de akranlarıyla çağdaşlarıyla buluşma ve kaynaşma imkânı elde ediyorlar. Dolayısıyla çok yönlü bir proje hem çocuklarımız kimi ilk kez uçağa biniyor kimisi belki ilk kez İzmir ve Çanakkale illerini görüyorlar. Bu 4’üncü seferimiz. İnşallah 25 veya 26 sefer olmak üzere toplamda 5 bin 100 öğrenciyi bu eğitim ve öğretim sezonu sonuna kadar göndermeyi hedefliyoruz. Umarım arzu edilen hedefler sonunda güzel çıktılar elde edilir ve öğrencilerimiz de güzel keyifler alarak güzel hatıralarla dönmüş olurlar.” dedi.

Uğurlama törenine Vali Yardımcısı Mehmet Parlak’ın yanı sıra İl Jandarma Komutan Vekili Hamdi Gülpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı. (Erkan Karadağ – İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.