Van’da Avrupa ONCA Projesi anlatıldı

Van’da Avrupa ONCA Projesi anlatıldı

Avrupa’da yürütülen ve Türkiye genelinde 31 hastanenin de görev aldığı Optimal Nutritional Care For All (ONCA) Projesi ilk kez Van’da anlatıldı.

Van Bölge  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin konferans salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Doğanay tarafından bilgilendirme yapıldı.

ONCA Projesi bilgilendirme toplantısına Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Şule Yiğit, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetler Müdür Yardımcısı Nisagül Durğun, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nutrisyon Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Muzaffer Önder Öner, Nutrisyon Hemşiresi Elif Sayıner ve hastanenin diyetisyenleri başta olmak üzere birçok doktor ve hemşire katıldı.

ONCA Projesi kapsamında yetersiz beslenmesi olan hastalara nütrisyon desteği sağlanması, komplikasyon oranlarının düşürülmesi ve bunun ekonomi üzerindeki yükünün azaltılması ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Mutlu Doğanay, katılımcıların sorularını da cevapladı.

ONCA Projesi nedir?

Avrupa çapında 2014 yılında başlatılan ONCA Projesi,   Avrupa’da hastalıklarla ilişkili yetersiz beslenme riskini ortaya koymayı ve riskli hastalarını tedaviye yönlendirmeyi hedefleyen çok paydaşlı bir girişimdir. Projeye 2014 yılında yer alan katılımcı ülkelerin  Hırvatistan, Almanya, İspanya ve Türkiye olduğu belirtildi.  (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler