Van’da eroin ele geçirildi

Van’da eroin ele geçirildi

Van’ın Tuşba ilçesinde durumundan şüphelenilen bir araçta yapılan aramada 36 kilo eroin ele geçirildi.

Van’ın Tuşba ilçesi Erciş Karayolu üzerinde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada 35 kilo 780 gram eroin ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “29 Ekim 2017 günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce; İlimiz Tuşba İlçesi Erciş Karayolu üzerinde durumundan şüphelenilerek durdurulan 27 xx xxx plaka sayılı araçta "Şila" isimli Narkotik Dedektör köpeği ile birlikte yapılan aramada; aracın ön kapı içlerine zulalanmış 70 paket halinde toplam 35 kilo 780 gram eroin ele geçirilmiştir.” denildi.

Elde edilen uyuşturucu ile ilgili olarak M.N.D. ve A.Ş. isimli kişilerin "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak / Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçundan gözaltına alındığı, soruşturmanın ise çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

24 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Van’ın 4 ilçesinde yapılan operasyonlarda 24 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında; Saray, Erciş, Tuşba ve Muradiye ilçelerinde icra edilen dört farklı operasyon neticesinde 23 bin 890 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak yakalanan 4 şüpheli şahıs ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır. Ayrıca şüpheli şahıslar hakkında 239 bin 260 TL para cezası ve 14 bin 931 TL trafik para cezası uygulanmıştır.” (İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.