Van’da evler atık su altında kaldı

Van’da evler atık su altında kaldı

Van'da aniden etkisini gösteren dolu ve yağmur, İpekyolu ilçesine bağlı Ali Paşa Mahallesinde birçok evin su altında kalmasına neden oldu.

Van’da öğle saatlerinde aniden bastıran dolu ve yağmur yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi.

Cadde ve sokakların adeta gölete dönüştüğü kentte, yağışa hazırlıksız yakalananlar ise zor anlar yaşadı. Yağışlarla birlikte bazı binaların bodrum katlarını su basarken halk, itfaiye ekiplerini saatlerce aramasına rağmen gelmediklerinden şikâyet etti.

“VASKİ ve İpekyolu Belediyesine müracaat ettik ama bir sonuç alamdık”

Evi su altında kalan daire sahiplerinden Vehbi Göçmen, daha öncede bu tür olaylarla karşılaştıklarını söyleyerek, “Bu sıkıntının sebebi rögarların yetersizliğidir. Defalarca müracaat ettik ama kabul edilmedi, gelip yapmadılar. Dilekçe verdiğimiz halde dilekçemizi kabul etmediler. İpekyolu Belediyesi bir taraftan VASKİ de bir başka taraftan bizi oradan oraya gönderiyor. Muhtarımızı gönderdik; on gün sonra bu sıkıntılardan kurtulacağımızı söylediler ancak verdikleri sözlerini tutup bu sıkıntımızı gidermediler. Bizim sözlerimizi ka’le almıyorlar. Bir nevi bize, ‘siz garibansınız sizi ka’le almıyoruz, kabadayı olun ki sizin sözlerinizi dikkate alalım ve sıkıntılarınızı giderelim.’ demek mi istiyorlar anlamadım.” diyerek yaşadıklarına tepki gösterdi.

“Sağlam ne bir eşyamız kaldı ne de oturacak evimiz”

Defalarca VASKİ ve belediyeye müracaatta bulunduğunu, ancak müracaatlarından bir sonuç alamadıklarını belirten Erdal Emrah ise sözlerini şöyle sürdürdü:

Rögarların şişmesinden dolayı evimizi su bastı. Perişan haldeyiz ve ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kimse bize yardımcı olmuyor. Kime gideceğiz, derdimizi kime anlatacağız bilemiyoruz. Bizim yerimizde belediye yetkilileri veya VASKİ’de yetkilileri olsa bu şekilde durabilirler miydi? Sağlam ne bir eşyamız kaldı ne de oturacak evimiz. Ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Bu soruna bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

“Belediye ve VASKİ ile görüştük ama kimse gelip bakmadı bile”

Yetkili bütün makamlara yaşanan bu sıkıntılarından dolayı müracaat etmelerine rağmen hiç kimsenin kendilerini dikkate alarak sorunlarına kulak vermediğini belirten Hüsamettin Yücel ise “Biz burada defalarca belediye yetkilileriyle görüştük, VASKİ yetkilileriyle görüştük ama kimse gelip ne olduğuna bile bakmadı. Burada bütün pislikler kanalizasyondan geri gelerek evlere doluyor. Yıllardır, bu siteler yapıldı yapılalı bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz! Buna bir çözüm bulun. Bugünkü zararımızın haddi hesabı yok.” ifadelerini kullandı.

“Yaşanan bu durum yapılan hizmetin kalitesini ortaya koyuyor”

Ali Paşa Mahallesi Meşeli 3. Sokak’ın sözde Van’ın elit ve en merkezi mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Mesut Göçmen ise en merkezi olan mahallelerde durumun bu kadar kötü olmasının yapılan hizmetin kalitesini ortaya koyduğunu söyledi.

Göçmen, “Daire sahipleri olarak büyük bir sıkıtıyla karşı karşıyayız. Sadece bulunduğumuz binada 4 daire su altında kaldı. Burada, 20 daire sahibi olarak bizler VASKİ’ye ve Van Büyükşehir Belediyesine, İpekyolu Belediyesine başvuruda bulunduk. Muhtarlığımız aracılığıyla başvuruda bulunduk. Bize, sıkıntılarınız çözülecek dediler. Her seferinde, sıkıntılarınız çözülecek dediler ama hiçbir icraat göremedik. Şu an evimizi basan bu su VASKİ’nin kanalizasyon giderinden akan sulardır. Herhangi bir camdan sızma veya yağmur suyu değil. Yaklaşık 4 yıldır biz bu sıkıntıları gidermeleri için yetkililerle görüşüyoruz ancak şu ana kadar hiçbir yetkili bizi aramadı ve bu sorunumuza bakmadı. Bu konuda çok muzdaribiz. Yetkililerin bir an önce bu sıkıntıya bir çözüm bulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.