Van’da Kutlu Doğum sonrası halk duygularını paylaştı

Van’da Kutlu Doğum sonrası halk duygularını paylaştı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından halk duygularını paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber sevdalısı halk, duygularını dile getirdi.

Bu tür etkinliklerle insanların bir araya geldiğini belirten katılımcılar, etkinliğin vahdete vesile olmasını dileyerek, Hz. Muhammed’e olan sevginin her yönüyle gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Van’da bir camide imam olarak görev yaptığını söyleyen Fahrettin Aslan duygularını şu şekilde aktardı: “Peygamberimize olan sevgim ve bağımlılığım maksadıyla bu gün kardeşlerimizle bu alana iştirak ettim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim Resulullah (sav)’a olan bağımlılığımızı sadece bir gün de değil, bütün bir ömür boyu göstermemizi nasip etsin inşallah."

“Küçük çocukların alınlarındaki ‘la ilahe illallah’ yazısını görünce çok duygulandım”

Siirt’ten Van’a Kutlu Doğum etkinliği için geldiğini söyleyen Yunus isimli peygamber aşığı ise, “Her yıl düzenli olarak geliyorum. Allah, Peygamber Sevdalıları Platformu’ndan razı olsun, gerçekten güzel bir etkinlik.  Özellikle küçük çocukların alınlarındaki ‘La ilahe illallah’ yazısını görünce çok duygulandım. Normalde bakıldığında gençlerin elinde futbol takımlarının bayrakları bulunurken yılda bir defa da olsa Peygamber Sevdalıları Platformu sayesinde insanlar peygamberimizi tanımaya fırsat buluyorlar."  Dedi.

İsmet Tay ve Furkan Açık etkinliğe katılabildikleri için  çok mutlu olduklarını belirterek, etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür edip bu tür etkinliklerin daimi düzenlenmesini temenni ettiler.

Van’da bu güne kadar bütün Kutlu Doğum etkinliklerine katıldığını söyleyen Erkan Akbulak da bu yıl ki Kutlu Doğum etkinliğinin çok daha farklı bir havada geçtiğini belirterek, onca olay ve patlamalara rağmen Van halkının Kutlu Doğum alanına gelmesine çok sevindiğini söyledi.

Etkinliğe ailece katıldılar

Son olarak, etkinliğe ailece katıldıklarını söyleyen iki kadın ise; çocuklarının bu tür etkinlikler sayesindeHz. Muhammed (sav)’i daha iyi tanıdıklarını ve O’na olan sevgilerinin daha çok arttığını ifade ettiler. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.