Van’da  mahalle statüsüne alınan köyler hizmet bekliyor

Van’da mahalle statüsüne alınan köyler hizmet bekliyor

Van’ın Büyükşehir olmasıyla beraber Mahalle statüsü kazanan köy ve benzeri yerleşim yerleri hizmet bekliyor.

Yıllardır köy statüsünde olan ve gerek alt yapı, gerekse üst yapı alanında birçok hizmetten mahrum olan küçük yerleşim yerleri hizmet bekliyor.

Van’ın Gürpınar ilçesine Bağlı Güzelsu ve Üçgen Mahallelerinde yıllardır yaşanan alt yapı sıkıntıları çözülemiyor.

Yıllardır altyapı sıkıntılarıyla mücadele ettiklerini anlatan mahalle sakinleri. ise Van’ın Büyükşehir olması ve mahalle statüsüne kavuşmalarıyla hizmet alanındaki beklentilerinin arttığını, ancak herhangi bir hizmet göremediklerini dile getirdiler.

Üçgen Mahallesinde kanalizasyon olmadığı için tuvalet suları dere yataklarından ve köy içerisinden gelişi güzel akıtılırken, etrafa yayılan kötü koku, mahalleyi yaşanmaz mahalleyi yaşanmaz hale getirdi. 

“Bizler köy konumunda iken bazı hizmetleri daha rahat alıyorduk”

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na konuşan Üçgen Mahallesi Muhtarı Sadrettin Sönmez, mahalle sakinleri ile birlikte aylar önce Gürpınar İlçe Belediyesine dilekçe verdiklerini belirterek, “Bizler Ramazan ayından önce Gürpınar Belediyesi’ne, kanalizasyonun olmaması ve tuvalet sularının açıktan akması ile ilgili dilekçemizi verdik. Keşif için geleceklerini beyan ettiler ancak, gelen giden yok. Bizim talebimiz, bir an önce mahalle halkını mağdur eden bu sorunun çözülmesidir. Bizler köy konumunda olduğumuzda, bazı hizmetleri daha rahat alıyorken, mahalle olmamıza rağmen, bazı hizmetleri alamıyoruz.” dedi.

“Çocuklarımız hastalanırsa bunun hesabını kim verecek”

Mahalle sakinlerinden Kadir Dalgın ise yıllardır kanalizasyon suyunun evlerinin önünden geçtiğini belirterek, “Görüyorsunuz akşama kadar çocuklarımız bu pisliğin içinde oyun oynuyorlar. Allah muhafaza bu pislikten bir sürü hastalık peyda olur. Çocuklarımız hastalanırsa, bunun hesabını kim verecek? Bir an önce Belediye yetkililerinin gelip keşif çalışması yapmalarını ve buraya bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Dilekçemizi verdik sonuç bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Sağlığımızdan endişe ediyoruz”

Aynı Mahallede oturan Yaşar Dalgın da, Belediyenin bu noktada duyarlı davranması gerektiğini belirterek, “Kötü kokulardan dolayı evlerimizden çıkamıyoruz. Buna yaz sıcakları da eklenince hem kendimizin hem de çocuklarımızın sağlığımızdan endişe ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Güzelsu Mahallesinde ise ortalığa gelişi güzel atılan çöplerin temizlenmemesi ve mahalleden geçen derenin içerisinde çöp yığınlarının olması, mahalle halkının tepkisine neden oldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler