Van’da PKK’lilerin düzenlediği saldırıda 2 kız çocuğu yaralandı

Van’da PKK’lilerin düzenlediği saldırıda 2 kız çocuğu yaralandı

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Serhat Mahallesi’nde yer alan ilçe emniyet ve asayiş şube müdürlüklerinin yer aldığı binaya PKK’lilerin düzenlediği saldırıda iki kız çocuğu yaralandı.

Van Valiliği, İpekyolu’na bağlı Serhat Mahallesi’nde yer alan ilçe emniyet ve asayiş şube müdürlüklerinin yer aldığı binaya PKK’lilerin düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, dün gece saat 20.40 sıralarında Serhat Mahallesi’nde yer alan ilçe emniyet ve asayiş şube müdürlüklerinin yer aldığı binaya PKK’lilerin düzenlediği saldırı sonucu 5 ve 1 yaşlarında iki kız çocuğun yaralandığını bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İlimiz İpekyolu ilçesinde hizmet vermekte olan ilçe emniyet ve asayiş şube müdürlüklerinin yer aldığı binaya, 19 Eylül 2016 günü saat 20.40 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Emniyet güçlerimiz tarafından karşılık verilmesi üzerine saldırıyı gerçekleştirenler olay yerinden kaçmış, saldırı sonucunda emniyet güçlerimizde ve hizmet binalarında her hangi bir zayiat meydana gelmemiştir.” denildi.

PKK’lilerin kaçış istikametinde iki ayrı patlamanın meydana geldiği belirtiler açıklamada, “Bu patlamaların etkisiyle 5 ve 1 yaşlarında iki kız çocuğu hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Saldırıların yapıldığı sokaklar üzerinde uzman ekipler tarafından yapılan kapsamlı incelemelerde mühimmat parçaları bulunmuş olup, kaçan bölücü örgüt mensuplarının tespiti ve yakalanması için başlatılan çalışmalar sürdürülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan yaralan çocuklarını isminin Ecrin (5) ile Yaren Abi (1) olduğu ve hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu olduğu öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.