Van'da ulaşım sorunu halen çözülemedi

Van'da ulaşım sorunu halen çözülemedi

Van'da üniversite kampusuna gitmek için minibüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler bu duruma ulaşım sorunun çözülmesini istedi.

Minibüslerin yetersizliği ve Büyükşehir Belediye’sinin altyapısını oluşturmadan getirdiği otobüslerin güzergahlarındaki düzensizlik nedeniyle kampusa gitmek için saatlerce kuyrukta bekleyen öğrenciler belediyeye tepki gösterdi.

Öğrenciler, minibüslerin yetersizliği ve Büyükşehir Belediye’sinin getirdiği otobüslerin güzergâhlarının düzene sokulmaması ve yavaş gitmeleri nedeniyle saatlerce kuyrukta beklediklerini söyleyerek büyükşehir belediyesi ve üniversite yönetiminin bu ulaşım sorunun çözmelerini istediler.

“Kimse Büyükşehir Belediyesinin otobüslerini tercih etmiyor”  
Büyükşehir belediyesi otobüslerinin düzensizliğinden yakınan öğrencilerden Ferhat Alinça, "Kampusa gitmek için ulaşım sorununda dolayı hergün kuyrukta beklemek zorunda kalıyorum. Kampüsün kendine ait otobüslerinin olması gerekir. Eğer ulaşım sorunu halledirse öğrenciler büyük rahatlık yaşar. Büyükşehir belediyesinin getirdiği otobüsler yavaş gittiği için çok tercih edilmiyor. Genelde dönüş için kullanıyor. Öte yandan minibüslerinde sayısı az olduğu için bu sorunlar yaşanıyor. Bazı münübisler alması gerekenden fazla kişi aldığı için bazen trafik kazaları meydana geliyor bu da ulaşım noktasında aksamalara neden oluyor. Dolayısıyla bu nokdata mağduruz ve sıkıntı yaşıyoruz.” dedi.

“Büyükşehir belediyesi ve üniversite yönetimi ulaşım sorununu çözmelidir
 Kuyrukta bekleyen öğrencilerden Uğur Özmantaş ise, "Bazen de kuyrukta beklerken bazı durumlara şahit oluyoruz. Arkadaki araç boş olduğu halde sıradaki aracın tıka basa dolmasını beklemeden hareket etmiyor.  Özellikle kampustan çıkarken yığılma oluyor. Biz bu noktada çok sıkıntı yaşıyoruz. Servisler bazen yetersiz kalıyor. Belediye otobüslerinin halen düzene girmemesi bu sıkıntıları artıyor. Bu otobüsler durağa girmiyor. Bunun yanında çok dolandığı için öğrenciler tarafından tercih edilmiyor. Bizim bu durumumuza bir an önce çözüm bulmaları gerekir. Belediye Otobüs ve münübüslerin belli bir düzene sokulması gerekir.” dedi.   (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.