Van'da Yeni Marangozlar Sitesi'nin projesi onaylandı

Van'da Yeni Marangozlar Sitesi'nin projesi onaylandı

Van'da Yeni Marangozlar Sitesi'nin projesi onaylandı. Van Marangozlar Mobilyacılar ve Keresteciler Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya, tapu devri için üyelerine acil ödeme çağrısı yaptı.

Van'da Yeni Marangozlar Sitesi'nin projesi onaylandı. Şehir içinde kalan marangozlar sitesi yeni yerine taşınacak. S.S. Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni kuran Van Marangozlar Mobilyacılar ve Keresteciler Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya, 5 yıllık uğraşlar sonucunda dev projenin onaylandığını söyledi.

Tapu devir bedeli olan 3 bin TL’nin üyeler tarafından acilen kooperatifin hesabına yatırılması gerektiğini belirten Sarıkaya, projenin son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandığını ve tapu devrinden sonra ihale sürecinin başlayacağını hatırlattı.

Yeni sitede yeni istihdam bekleniyor

Yeni sitenin Erciş yolundaki Mermit köyü karşısındaki eski özel idare asfalt şantiyesi ve yeni büyükşehir asfalt şantiyesi olarak bilinen 300 dönümlük araziye yapılacağını belirten, Van Marangozlar Odası Başkanı Sarıkaya, “Yeni marangozlar sitesinde 400 işyeri yapılacak. İş yerleri asma katı hariç 200 metre kare kapalı, 100 metre kare açık alan olmak üzere toplam 300 metre kare olarak inşaa edilecek.” dedi.

Kompleks olarak planlandı

Sitede meslek lisesi, PTT, bankanın yanı sıra ibadet, sağlıklı yaşam ve spor alanları ile dinlenme alanlarının da olacağını vurgulayan Sarıkaya, “Uygun görülmesi halinde çatılara kurulacak paneller ile güneşten elektrik üretilecek. Yeni sitede 2 bin 500 yeni istihdam ile kente önemli bir katma değer sağlamayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler