Van'dan 200 şehit ve gazi yakını atandı

Van'dan 200 şehit ve gazi yakını atandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan atama kapsamında Van’dan 200 şehit ve gazi yakını atandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan atama kapsamında Van’a da daha önce 62 olmak üzere toplamda 200 şehit ve gazi yakını atandı.

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Van İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir, 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen kurayla Van’a 138 kişinin atandığını ifade etti. Eldemir; “Van’da başvuru yapan 138 kişi atandı. Bu yalnız Van’a atanların sayısı değildir. Bu 138 kişi Van şehit ve gazi yakınlarının sayısı, yani bunların içinde şehir dışına atananlar da var. Van’da atanan şehit yakınlarının sayısı toplamda 200 kişi başvurmuştur.” dedi.

Atananların, Devlet Personel Başkanlığının çalışmalarından sonra göreve başlayacağını ifade eden Eldemir; “Bunların dışında da başvurular var. Bu başvuruların işlemleri devam ediyor. Kimilerinin araştırmaları sürüyor. Bir sonraki atamada 50-60 başvurunun müdürlüğümüzde komisyon değerlendirmesi devam etmektedir. Yani bir o kadar kişi yine atanacaktır. Yeni atananlar, Devlet Personel Başkanlığı’nın bir aylık çalışmalarından sonra göreve başlayacaklar. İşe başlamaları için net bir tarih yok, fakat biz bir ay şeklinde öngörüyoruz. Kesin nihai kararı Devlet Personel Başkanlığı verecektir.” ifadelerini kullandı.

Atananların çoğu Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet bakanlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğüne atandı.  (Sedat Karatay - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.