Van Gürpınar kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları

Van Gürpınar kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu, Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) Mahallesinde "Kutlu Doğum" mevlidi düzenledi.

Hz Muhammed’in (sav) doğumunun1444’üncü yıldönümünde, Güzelsu (Hoşap) İlköğretim okulunun bahçesinde, halkın yoğun katılımıyla kutlu doğum etkinliği gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğinde, çevre köylerin de katılımıyla yüzlerce Peygamber sevdalısı buluştu.

Mustafa Öztunç’un sunuculuğunu yaptığı program saat 13.30’da Ömer Aslan’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz Muhammed (sav) üzerine yazılan İlahi ve ezgilerle devam eten programda sık sık salavat ve tekbirler getirildi.

On binlerce Salavat, Hatim ve Yasi’ni Şerif okundu

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle başlatılan kampanya çerçevesinde Hoşap ve çevre köylerden toplamda, 6 milyon 258 bin 124 Salâvat-ı Şerif, 10 binlerce Yasin-i Şerif, bin 27 Hatim-i Şerif, Kur'an’dan 10 binlerce kısa süreler okunduğu açıklandı.

Programda önce Kürtçe daha sonra Türkçe bir konuşma yapan Faysal Aslan, dünya üzerinde Müslümanların kanlarının çok döküldüğüne değinerek artık buna dur denmesinin gerektiğinin altını çizdi.

Aslan, “Peygamberi tanımayan Allah’ı tanımayan insanlar ancak kendi gibi inanlara zulüm eder. Ancak mazlumun hakkını yer ve ancak adaletsizlik yapar.” ifadelerini kullandı.

Mazlumların içinde bulunduğu duruma tarihin de şahit olduğunun altını çizen Aslan, "İslam coğrafyasının her tarafına bakın, Her tarafta Müslüman kanı akmakta. Her tarafta ezilmekteyiz. Her gün ortalama bin Müslüman katlediliyor. Bunun sorumlusun tüm insanlardır.

Biz önderlerimiz, rehberlerimiz, yöneticilerimizi Allah’ın yoluna davet etmedikçe, onlardan Peygambere uymalarını istemediğimiz müddetçe bu şeyler başımıza gelmeye devam edecektir." diye konuştu.

‘Bizim kurtuluşumuz ancak peygamberimizin yolundan gitmekle olur’

İnsanlığın kurtuluşunun ancak Hz. Muhammed’in (sav) yolunda gitmekle olacağına değinen Aslan, yapılan bütün haksızlıkların, zulüm ve işkencelerin sona ermesi ve İslam coğrafyasının kurtuluşu Hz. Muhammed’in (sav) getirdiği davaya sahip çıkmak ve onu hayatın her alanında örnek almaktan geçeceğini vurguladı.

Aslan son olarak sahabelerin hayatlarından kesitler vererek konuşmasına son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden Hoşap halkı sık sık tekbir ve salavatlar getirdi.

Program Mustafa öztunç'un yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.