Van Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğine hazır

Van Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğine hazır

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Van’da düzenlenecek olan “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğinin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aeyhi Vesselem) viladeti sebebiyle gerçekleştirilecek olan “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinlikleri, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Van’da da tüm güzelliğiyle yapılıyor.

Van’da da bugün Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla etkinlik gerçekleştirilecek.

“Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber Sevdalıları vakfı tarafından, etkinlikte yüzlerce kişi görevlendirildi. Görevliler, halkın alana rahat gelebilmesi için kentin farklı noktalarında durarak, vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor. Adeta bayram havasının yaşandığı Van’da, 7’den 70’e her yaştan insan, etkinliğin yapılacağı Kale Miting Alanı’na ellerinde tevhid bayrakları, dillerinde tekbir ve salavatlarla akın ediyor.

Alan adeta gelin gibi süslendi. Alana Kürdçe ve Türkçe “Mevlüd etkinliğimize hoş geldiniz” pankartları asıldı.

Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle çocuğuyla etkinlik alanına akın eden vatandaşların dilinde tekbir ve salavatlar eksik olmazken, alınlarına sardıkları bandajlar ve çocuklara giydirilen kıyafetlerle güzel görüntüler oluştu.

Etkinliğin başlamasına saatler kala gruplar halinde gelen vatandaşlarla Kale Miting Alanı dolmaya başladı. Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı organizesinde, kentin farklı noktalarında ücretsiz seferler düzenleniyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, bayan ve erkekler için kurulan “kontrol” noktalarından geçtikten sonra vatandaşlar alana girebiliyor. Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları Tertip Komitesi’nin görevlileri de koordinasyonu sağlayarak, vatandaşların alana rahat girmesini sağlamaya çalışıyor. Aynı şekilde etkinlik alanında Peygamber Sevdalıları Tertip Komitesi’nin görevlendirdiği çok sayıda görevli bulunuyor.

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle bir dev ekran kuruldu. Etkinlik, Rehber TV’de canlı olarak yayınlanacak. Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada vatandaşların alana görevliler tarafından rahat bir şekilde girişleri sağlandı. Alanda kurulan çadırlarda halkın teveccüh gösterdiği kermesler açıldı.

Alanda olabilecek sağlık sorunları için erkek ve kadınlara ayrı kurulan sağlık çadırında ambulans, sağlık personeli ve hemşirelerden oluşan sağlık ekibi de hazır bulunduruluyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Etkinlik öncesi toplanan halka Peygamber Sevdalıları erkek ve kız ilahi grubunun seslendirdiği marş ve ilahiler dinletildi.

Hatırlanacağı üzere; Peygamber Sevdalıları Vakfı, Van’da yapılacak “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği için aylar öncesinde yoğun bir hazırlık yaptı. Van’ın farklı noktalarındaki cadde ve kavşakları Türkçe ve Kürdçe yazılarla Hazreti Muhammed “Sallallahu Aleyhi Vesellemi” öven brandalar ve afişlerle süsledi. Etkinliğe günler kala halk, anons araçları ve el ilanlarıyla etkinliğe davet edildi.

Ayrıca; Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve binlerin akın ettiği etkinlikte, platformun sağında misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

Rehber TV’de canlı yayınlanacak olan programın frekans bilgileri şöyle:

TÜRKSAT 3A

Frekans:12685

Sembol: 30000

Pol: V (dikey)

Fec: 2/3

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler