Van İMH İslam şehitlerini andı

Van İMH İslam şehitlerini andı

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van şubesi tarfından düzenlenen Şehadet ve Şehitlik Gecesi'nde Şubat ayında katledilen İslam şehitleri anıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan İMH dernek başkanı Abdulrahman Eren ve M.Reşit Dindar hoca, Şehitlik ve Şahadet hakkında önemli mesajlar verdi.

 

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ve Grup Fecr sanatçılarının seslendirdiği şehadet ilahileriyle başladı.

 

Programa konuşmacı olarak katılan M.Raşid Dindar, yaptığı konuşmada Peygamberimizin hayatından kesitler vererek şehid edilen Şeyh Said ve kıyamına değindi.


Cihadın temel gayesi, dinin tümü Allah’ın oluncaya kadar savaşmak olduğuna dikkat çeken M. Raşid Hoca; “Cihadın birinci gayesi dinin tümü Allah’ın oluncaya kadar ve fitneyi önlemektir. ‘Yeryüzünde fitne kalmayıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın’ ayeti buna delildir. Yani bir tek dini camide istemiyoruz, çarşıda da din bize lazımdır. Din her hususta beşikten mezara kadar bize lazımdır, o halde dinin tümü Allah’ın olucaya kadar savaşacaksınız.” dedi.

 

“Şeyh Said asi değil, mücahiddi”

Konuşmasında Şeyh Said’in kıyamına değinen M. Raşid Dindar hoca, devamla; “Şu an utanıyoruz ki Şeyh Said isyanı diyoruz. Hâşâ, Şeyh Said asi değildir. İsyan, hak olan bir düzene karşı çıkmaya denir. O zaman zulmün ta kendisiydi ve Hz. Şeyh Said zulmün karşısına çıktı. Şeyh Said’in yaptığı cihad ve kıyamdır, kesinlikle isyan değildir. Allah idam kelimesini kabul etmiyor. Onlar şehit oldular, çünkü idamın anlamı arapçada yok etmektir, şahit ise, asla yok olmaz. Onlar Allah’ın nezdinde rızıklanıyorlar. Buradan sesleniyorum; Şeyh Said asi değil, mücahid idi ve Şeyh Said idam edilmedi, Şeyh Said şehit edildi.” ifadelerini kullandı.



“Şubat ayı aynı zaman da bereket ayıdır”
İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren ise Şubat ayı ile ilgili şunları ifade etti; “Şubat ayı şehadet ayıdır, çünkü bu ayda yüzlerce alim ve dava adamı şehit olmuştur. Şehitler bu ayda zulüm baskı ve dayatmalara boyun eğmeden baş kaldırmışlardır. Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışan gerçek Müslümanlar, zalimlerin gaddar ve hain mermilerine hedef olmuşlardır. Şubat ayı aynı zaman da bereket ayıdır. Şu ayı güzel bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü bu ayda çoğu değerli şahsiyetler şahit olmuşlardır” dedi.



Program Grup Fecr’den  Mehmet Feyat’ın okumuş olduğu şiir ile sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından, Muhhammed Latif Kaya’nın yaptğı dua ile son buldu. (Sedat Karatay-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler