Van İpekyolu caddesi kedi kavşağındaki lokanta yangında kül oldu

Van İpekyolu caddesi kedi kavşağındaki lokanta yangında kül oldu

Van'da bir lokanta, elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Merkez İpekyolu caddesi kedi kavşağında bulunan bir lokantada sabah saat 8.00 sıralarında elektrik kontağınından kaynaklandığı tahmin edilen bir sebeple yangın çıktı. Çıkan yangında ölen veya yaralanan olmazken lokantada maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre,  İpekyolu üzerinde bulunan lokantanın arka kısmında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın nedeni ile yoğun dumanlar yükselmeye başladı. Arka kısmının bir bölümü ahşap olan restoranda çıkan yangına ilk müdahaleyi yapan işyeri çalışanları yoğun gayretlerine rağmen yangını kontrol altına alamadı.

Bölgeye sevk edilen 3 itfaiye aracı yoğun dumanların yükseldiği restoranın arka kısmında bulunan camları kırarak yangına tazyikli su ile müdahale etti. Bu sırada itfaiye araçları yangın mahaline gelene kadar geçen sürede ise yangın büyüdü. Alevler göğe yükselirken yangının çıktığı alan güvenlik şeridi ile kapatıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Büyük maddi hasarın meydana geldiği işyerinın arka kısmı kullanılamaz hale geldi.

Sabah saat 8.00 sıralarında lokantanın kapısını açmasıyla meydana gelen hava basıncının yangının büyümesine neden olduğu söyleyen Halil Öztunç, çıkan yangının elektrik kontağındaki bir arızadan meydana gelmiş olabilebileceğini belirtti.

“Tek tesellimiz herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmaması”
Maddi hasarlarının yüksek olduğunu ancak herhangi bir can kaybının yaşanmamasının kendileri için teselli olduğunu söyleyen Öztunç, yangının üst katlara ulaşmadığını ve büyük bir facianın son anda önüne geçildiğini belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler