Van İpekyolu’nda çatışma: 2 PKK’li öldürüldü 3 polis yaralı

Van İpekyolu’nda çatışma: 2 PKK’li öldürüldü 3 polis yaralı

​Van’ın İpekyolu ilçesinde çıkan çatışmalarda 2 PKK’li öldürülürken biri ağır 3 özel harekat polisi de yaralandı.

İpekyolun’a bağlı  Bostaniçi Mahallesi Yalım Erez Sokak da bulunan bir adrese düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada 2 PKK’li öldürülürken biri ağır 3 özel harekat polisi de yaralandı. PKK’lilere yardım yataklık yaptığı belirtilen 6 zanlı gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Van Valiliğinden yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2018’de İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi Yalım Erez Sokak üzerinde bulunan bir ikamete düzenlenen operasyonda çatışma çıktığını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  “Personelimizin teslim ol çağrılarına ikametten silah ve el bombası ile karşılık verilmiş, kırsal alanda örgüt adına faaliyet yürüten ve eylem amacıyla şehir merkezine geldiği önceden tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilirken, teröristler tarafından atılan el bombalarının etkisiyle biri ağır olmak üzere 3 özel harekât polisimiz yaralanmıştır.

Operasyonun ardından söz konusu ikamette yapılan aramalarda teröristlerin üzerinden 2 Glock marka tabanca ile bu tabancalara ait 3 şarjör ele geçirilmiş, teröristlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 6 işbirlikçi şahıs gözaltına alınmıştır.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.