Van merkezli 17 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

Van merkezli 17 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

Van merkezli 17 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 16 askeri personele yönelik yapılan çalışmalarda 12 kişi gözaltına alındı.

Van İl Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün Van merkezli 17 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Askeri Mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüten mahrem imamların örgüt içerisinde faaliyet yürüten askeri personel ile deşifre olmamak için kullandıkları Ardışık Arama ve Kripto Şifreleme yöntemlerinin ilimizdeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyesi olan 16 askeri personele yönelik olarak, Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; 3 Ağustos 2018 günü Van Merkezli, Adana, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Konya, Muğla, Osmaniye, Tokat ve Trabzon 17 İlde yapılan eşzamanlı operasyonda 12  şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari şüpheli şahısların ise yakalama çalışmaları devam etmekte olup, soruşturma çok yönlü devam etmektedir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.