Van Muradiye kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Van Muradiye kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Van’ın Muradiye ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Muradiye’de Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman ve Molla Ali Aslan birer konuşma yaptı.

Melik Yavuzer ve Mesut Durmaz’ın Türkçe ve Kürtçe sunuculuk yaptığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler Kanî Muhammed Mustafa adlı eseri okudu. Güler’in seslendirdiği ilahi esnasın da halkın duygulu anlar yaşadığı ve cezbeye girenlerin olduğu görüldü. Ardından Erciş Grup Besmele tarafından Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu.  

Grup Besmele   ve Muradiye ihya Kız İlahi Grubunun Peygamber Efendimizi konu alan ilahiler seslendirdiği etkinlik coşkuyla devam etti.

Programda Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman Türkçe yaptığı konuşmada, “Bizim camimiz, abdestimiz, namazımız O’nu anlatıyor. Annelerimizin, kız kardeşlerimizin, ablalarımızın tesettürü O’nu anlatıyor. Gençlerimizin edebi, ahlakı, iffeti O’nu anlatıyor. İnanın ki O’ndan bahsetmediğimiz bir gün yok. Evet, mesele O’nu güzel anlamakta ve anlatmaktadır.” dedi.

Yaman, yaptığı konuşmanın devamında, Hz Muhammed’in ümmetine çok düşkün olduğunu, Müslümanların sıkıntı çekmemesi, dünya ve ahirette saadeti bulmaları için büyük çaba gösterdiğini anlattı. Yaman, bizlere bu kadar düşkün bir Peygamberin ümmeti olarak, O’nun sünnetine sarılmamız gerektiğini, O’nun men ettiği şeylerden uzak durmamız gerektiğini vurguladı.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı olan Molla Ali Aslan ise Kürtçe yaptığı konuşmada, “Allah, Hz Muhammed’i insanlığa tek rehber, tek önder olarak göndermiştir. Eğer müminler Allah’ı tanımak istiyorlarsa Hz. Muhammed (sav)’in peşinde gitmek zorundalar. Hz. Muhammed’in rehberliğini kabul edip O’nun yolunu takip edenler kurtuluşa ereceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Grup Besmele çocuk grubundan bir kız çocuğunun, günümüz mazlum ve mustazaflarını anlatan şiiri okuduğu sırada meydandakilerin duygulandığı ve bazılarının gözyaşı döktüğü görüldü.  

Etkinlik, yapılan dua  ile son buldu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler