Van öğrencilere 2 bin 850 bisiklet dağıtıldı

Van öğrencilere 2 bin 850 bisiklet dağıtıldı

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında, öğrencilere 2 bin 850 bisiklet dağıttı.

Sağlıklı Yaşam Kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında yer alan toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması projesi çerçevesinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla obeziteyle mücadeleyi etkin hale getirmek için, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 2 bin 500 adet bisiklet ortaokul öğrencilerine dağıtıldı.

Öte yandan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da alınan 350 adet bisiklet ilkokul öğrencilerine dağıtım töreni yapıldı.

İskele Yaşar Kemal Parkı’nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan, Van Cumhuriyet Başsavcı Savaş Düzgün, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Milli Eğitim Müdürü, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, “Teknolojik gelişmelerle günlük aktivite yoğunluğunu azaltmak her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Obezite ve diğer kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır.” dedi.

İmren, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2008 yılı raporunda dünya genelinde 15 yaş ve üzeri yetişkinlerin yüzde 31'nin yeterince hareketli olmadığı belirterek şunları kaydetti: "Sağlık Bakanlığı tarafından 2011'de yapılan Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması’na göre ise Türkiye genelinde kadınların yüzde 87'si, erkeklerin yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Bu durum hareketsiz yaşam tarzının ülkemiz için ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koymaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesi için Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Fiziksel Aktivite İmkânlarının Geliştirilmesi amacıyla okullara 2 bin 850 adet bisiklet dağıtımı yapılmıştır." (İLKHA) 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.