Van oto sanayi esnafından "yol" tepkisi

Van oto sanayi esnafından "yol" tepkisi

Van Oto Sanayi Sitesi'nde yollarda oluşan çukur ve çamur nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, yetkililerden yollarının yapılmasını istedi.

Van'ın merkez Tuşba ilçesinde bulunan Oto Sanayi Sitesi'nde köstebek yuvasını andıran yollar esnafın tepkisini çekiyor. Yollarda oluşan çukur ve çamur nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, yetkililerden yollarının yapılmasını istedi.

Çukurları doldurmak için yakın bir zamanda yola kum döküldüğünü ancak bunun, yolları daha da kötü hale getirdiğini belirten site esnafından Servet Boyacı, bozuk yol nedeniyle müşteri kaybettiklerini söyledi.

Yapılması için ilgili yerlere müracaat ettikleri yolun yaz mevsiminde yapılacağı  sözünü aldıklarını ifade eden İsa Özçiçek ise "Bu sokağa herhangi bir müşterimiz girmek istemiyor, Bundan dolayı işsiz kalıyoruz. Esnaflar çok mağdur. Burada bu mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz. Gereken yerlere iletilmesini rica ediyoruz. Sokağımız yaklaşık 2 seneden bu yana böyle, kışın kardan ve yağmurdan dolayı su birikiyor. Tümsekler oluşuyor." dedi.

"Çamurdan ve çukurdan geçilmiyor"

Esnaf Vahdettin Bozdemir de tepkisini şöyle dile getirdi: "Sanayimizde ne yol ne bakım var. Çamurdan ve çukurdan geçilmiyor. Müşteriler bu durumdan çok şikâyetçi. Müşterilerin araçları yolda gidemiyor. Amasör patlatıyor, makas kırdırıyor. Birkaç defa müracaatta bulunduk. Yetkililer, 'tamam' diyor, bir toprak döküp gidiyorlar. Bizim yetkililerden istediğimiz bu güzel memleketimizin bu yollarını yapmaları. Sanayi önemli bir yerdir. Bu sanayi Van'ın damarı sayılır."

Sedat isimli başka bir esnaf ise daha iyi hizmet alabilmek için sanayi sitesinin kooperatiften ayrılıp belediyeye bağlanması önerisini sunarak, "Vergimizi veriyoruz. Bu kadar para toplanıyor hiçbir şekilde hizmet alamıyoruz, Elektrik, yol ve sudan hizmet alamıyoruz. Adres tarif edecek bir blok sitemiz bile yok. Bir müşteriye iş yerimizin adresini bildirene kadar dilimizde tüy bitiyor." diye belirtti..

Önümüzdeki bahar aylarında yolların yapılacağı sözünü Valilikten aldıklarını söyleyen Oto Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Yıldızbaş, "Valimiz, baharın gelmesi ile yolların yapılacağını söyledi. Bizim bütün yolların tamiri yapılacak. Valimiz tarafından kesin yapılacağı sözünü aldık. Sanayimiz bir milyon metre karelik bir alana sahiptir. Yolumuz ise 20 kilometrelik bir yoldur. Bu 20 kilometreyi de biraz maliyetli olduğundan dolayı programa aldılar ve bu bahar ayında yapımı başlayacak." ifadelerini kullandı.

Yıldızbaş, "Sanayi sitemizin sıkıntıları çoktur. Bunlara ilgili bazı sıkıntılarımız vardır. Sanayi sitesinde yaklaşık 2 bin iş yeri var, sosyal tesislerle beraber. 2 bin iş yerini 3 ile çarptığımız zaman 6 bin işçi istihdamı sağlanıyor. Valimizin burada çok iyi şeyler yapabileceğine inanıyoruz. Kısa sürede bu işler de çözülecek." şeklinde konuştu. 

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.