Van Rahmet Elinden açık alanda iftar

Van Rahmet Elinden açık alanda iftar

Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği tarafından Ramazan ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği tarafından, halka açık verilen iftar programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Dernek önünde verilen iftar programına âlimlerin yanı sıra, kentte faaliyet gösteren STK’lar, hayırsever vatandaşlar ve muhtaç aileler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programa katılan İttihadul Ulema Üyesi Molla Ali Arslan, bir konuşma yaptı.

“Hz. Resulullah sürekli cömert davranıyordu ama en cömert davrandığı ay Ramazan ayıydı”

İslam esaslarının bir manevi okul olduğuna dikkat çeken Arslan, “Rabbim bizler için farz kıldığı İslami esasların her bir tanesi aynı zamanda bir rabbani okuldur, bir mektebi ilahidir. Ramazan bir ihlas okulu olduğu gibi bir yardımlaşma ve dayanışma okuludur. Müslümanlar burada kendi kardeşlerine, kendi soydaşlarına yardım etmeye alışırlar. Çünkü Hz. Resulullah (sav) sürekli cömert davranıyordu ama en cömert davrandığı ay Ramazan ayıydı.” dedi.

Ramazan ayında yoksul ve yardıma muhtaç insanların unutulmaması gerektiğini belirten Arslan, “Biz evimizde rahat bir lokma yerken fakirler, biçarelerin, mazlumların, yetimlerin hakkı da vardır. Biz onların o mazlumiyetini, onlara yapılan o zulümleri nasıl satın alacağız. Yarın Allah’ın huzuruna onların zulmüyle gidersek kurtuluş yoktur. Bu Ramazan bir başlangıçtır Allah’ın izniyle her Müslüman kardeşim şimdiye kadar yaptığı zulmü satın alıp kendini affettirecek ve mazlumlara, biçarelere, yoksullara, yetimlere, fakir, fukaralara rahmet elini uzatacaktır. Bu Ramazan okulunda o şekilde mezun olup, bayramda bayram edecektir. Sevinecektir, karnesini de alacaktır, diplomasını alacaktır ve o şekilde Allah’ın huzuruna gidecektir. Rabbim bizleri o gayretle, o duygu ile mezun olan kullardan eylesin inşallah.” diye konuştu.

Program, ezanın ardından iftarın açılması ardından okunan dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler