Van Umut Kervanı günlerdir otogarda kalan mültecilere sahip çıktılar

Van Umut Kervanı günlerdir otogarda kalan mültecilere sahip çıktılar

Günlerdir otogarda yatıp kalkan 150 civarında mülteciye iftar yemeği vermeye devam eden Van Umut Kervanı, zor şartlarda olan mülteciler için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Farklı ülkelerden çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan 150 civarında mülteci Van şehir otogarında çaresizce beklemeye devam ediyor.

Otogarda zor şartlar altında bekleyen mültecilere Van Umut Kervanı Derneği tarafından hayırseverlerin de yardımları ile iftar yemeği veriliyor.

Van Umut Kervanı Derneği Sabri Yıldırım, "Van Umut Kervanı olarak yaklaşık beş gündür bu ailelerimizi tespit ettik. Bu mülteciler çeşitli nedenlerden dolayı İlimize sığındılar. Dört gündür biz bu kardeşlerimize iftar veriyoruz. Ramazan boyunca iftarlarımız devam edecektir. Katkıda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız bizimle irtibata geçebilirler." dedi.

"Van'ımıza sığınan bu kardeşlerimize el uzatalım"

Yaklaşık 150 civarında mültecinin bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu insanlar göç idaresine başvurup izin belgesi almışlar. Bunlar İstanbul, batı tarafına gitmek istiyorlar. Tabi bu izin belgelerinin de belli bir süresi vardır. Bu izin süresince de burada çaresizce bekliyorlar. Yerde yatıp kalkıyorlar. Yatak ve barınca ihtiyaçları vardır. Biz umut kervanı olarak hayırseverlerin de yardımları ile bu kardeşlerimize dört gündür iftar vermekteyiz. Buradan hayırsever vatandaşlara da seslenmek istiyorum. Van'ımıza sığınan bu kardeşlerimize el uzatalım." diye konuştu.

"Bu mağduriyetlerini hep birlikte çözelim." diye çağrıda bulunan Yıldırım, "Bu kardeşlerimizin yatma yeri yok, kıyafetleri yok, barınacak bir yerleri yok. İzin belgeleri olmalarına rağmen batıya gidecek yol paraları dahi yok. Hayırsever vatandaşlarımızın elinden ne gelirse yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Gerekirse barınma yeri olsun giyecek veya iftarlarını açacak yemek temin etmelerini istiyoruz. Hayırseverlerden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.