Van Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Van Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Van Umut Kervanı, 2018 yılı içerisinde 2 bin 560 ihtiyaç sahibi aileye, 237 bin 386 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Van Umut Kervanı, yıl içerisinde 2 bin 560 ihtiyaç sahibi aileye 237 bin 386 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduklarını duyurdu.

Rapora ilişkin açıklamalarda bulunan Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yıldırım, 2018 yılında bir çok faaliyet icra ettiklerini söyledi.

Gerçekleştirilen bu faaliyetlerin yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarıyla karara bağlandığını ve uygulandığını söyleyen Yıldırım, yıl içinde yaptıkları yardımlar hakkında şu bilgileri verdi:

"Yıl içerisinde yaklaşık 161 aileye toplamda, 49 bin 550 TL değerinde düzenli olarak nakdi yardım yapılmaktadır. Mübarek Ramazan ayı nedeniyle fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere hayırseverlerin desteği ile gıda paketleri hazırlandı üye ve gönüllülerimizle dağıtımını yaptık. Toplamda 689 aileye 53 bin 760 TL değerinde gıda kolisi dağıtımımız oldu. Kurban Bayramı nedeniyle kurban keseceklere aracı usulü ile yardımcı olduk ve yıl içerisinde yaklaşık 60 küçükbaş ve 13 büyükbaş kurbanın vekâletini alıp kestirdik. 621 aileye toplamda 37 bin 20 TL değerinde 1,5 kilo kırmızı et paketi dağıtılarak gerek Ramazan Bayramında, gerek Kurban Bayramında ve gerekse yıl içerisinde mağduriyet durumlarına göre yaklaşık 253 aileye toplamda 25 bin 300 TL değerinde giyim yardımı yapılmıştır. Ramazan ve Kurban bayramlarında, 253 aileye 25 bin 300 TL değerinde giyim yardımında bulunduk. Aynı şekilde kış ayı başlarında kış yardımı olarak 609 kişiye 44 bin 300 TL değerinde bot ve mont yardımı yapılmıştır. Yoksul ve mağdur 3 aileye toplam, bin 850 TL değerinde ev eşyası verilmiştir. Umut Kervanı olarak 40 aileye toplam 4 bin adet günlük ekmek dağıtımı yapılmıştır. Suriye’de ve Afganistan’dan mevcut çatışmalı ortamlardan kaçıp ülkemize sığınan 774 mülteci aileye toplamda 77 bin 571 TL ayni, nakdi, giyim ve ekmek yardım yapıldı. Derneğimizden yardım alabilmek için beklentide olan mağdur muhtaç ve yetim ailelere yardım da bulunmak amacıyla 21 Eylül 2018 ile 25 Eylül 2018 tarihleri arasında 5 günlük sıcak yemek, süs, ev eşyası, giyim ve benzeri kermes düzenledik. Kermesten gelen 5 bin TL gelir, derneğimize kayıtlı fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldı." dedi.

Yıldırım "2018 yılı içerisinde üç kıtada yayın yapan Rehber TV de (Umut Kapısı) şimdiki ismi ile Umut Kervanı programı çerçevesinde derneğimizi tanıtmak ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verip fakir muhtaç ve mağdurlara destek için 2 defa program yapılmıştır. Merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı Vakfı, Yemenli kardeşlerimizin dramına sessiz kalmamak amacıyla başlatmış oldukları yardım kampanyasına Van Umut Kervanı olarak basın aracılığıyla destek çağrısında bulunduk. 2018 yılı içerisinde Van Umut Kervanı olarak ayni ve nakdi olarak toplamda 2 bin 560 aileye 237 bin 386 TL yardım yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

2019 yılı içerisinde de yardım faaliyetlerine devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım, hayırseverlerin yardım ve desteklerini beklediklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.