Van Valiliği hakaret davasının ilk duruşması görüldü

Van Valiliği hakaret davasının ilk duruşması görüldü

Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın 28 Ekim 2013 tarihinde 5 vali yardımcısını odasına çağırarak hakaret ettiği gerekçesiyle, vali yardımcıları tarafından açılan davanın ilk duruşması Bitlis Adliyesinde görüldü.

Van Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel'e, Vali Aydın Nezih Doğan'ın “Görevleri nedeniyle, kamu görevlilerine birden fazla hakaret ve tehdit” ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, Bitlis Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Vali Aydın Nezih Doğan'ın katılmadığı duruşmaya, Bitlis Vali Yardımcılığına atanan Salih Altun katıldı.

Yapılan ilk duruşmada, şüpheli görülen Vali Aydın Nezih Doğan hakkında hazırlanan iddianamede, TCK'nın 125/1,3-a maddesi gereğince, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemi ile bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılması istendi.

İddianamede Vali Doğan'ın, 28 Ekim 2013 tarihinde Van Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel'i odasına çağırarak kendilerine “Bu ili batırmışlar, valilik çökmüş, hiçbir şey düzgün işlemiyor, sistem diye bir şey kalmamış. Bu vilayette hiç kimse çalışma ahlakına sahip değil” dediği yer aldı.

Dava soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, Doğan’ın yardımcılarına yönelik “Ben Başbakana öyle söyledim. Ama aslında bu yaptığınız namussuzluktur. Sadece birinize söylemiyorum, hepinize söylüyorum. Hepiniz üstünüze alının. Bu yapılan namussuzluktur. Siz namusunuzu, yatağınızı ortaya döküyor musunuz? Dışarıda konuşuyor musunuz? Burada konuşulanları da ortaya dökmeyeceksiniz. Ayrıca bu yapılan sadece namussuzluk değil, aynı zamanda terör örgütü PKK’ya hizmet etmektir. Ben PKK’lı değilim, aranızda PKK’lı varsa onu bilemem. Benim çalışma prensibim bu. Bu prensiplere uyarsanız, uyarsınız. Uymazsanız çeker gidersiniz. Ben gitmem siz gidersiniz. Valiyi alacak halleri yok. Milletvekillerine yalakalanarak vali olamazsınız. Milletvekilleri sizi şube müdürü bile yapamaz. Vali atamalarına milletvekilleri karışamaz. Bu konuda başbakan onları dikkate almaz. Sizlere 3 tercih sunuyorum. Ya benim prensiplerime göre çalışırsınız, ya istifa eder çeker gidersiniz, ya da görev yeri değişikliği istersiniz.” şeklinde hakarette bulunduğu ifadeleri yer aldı. 

Duruşmaya katılan Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, adliye çıkışında gazetecilere, kendilerine yapılan hakaret üzerine yargıya başvurduklarını ve davanın ilk duruşmasına katıldığını söyledi.

Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacağını belirten Altun, “Son kararı yargı verecek.” dedi.

Davanın ikinci duruşması mahkeme heyeti tarafından, 15 Şubat 2015 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Hatırlanacağı üzere, Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın kendilerine hakaret ettiğini ileri sürüp yer değiştirme talebinde bulunan Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel’in görev yerleri İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirilmişti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler