Van Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Van Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Van Valiliği, iletişim yoluyla yapılan dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Van Valiliği, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını ve unvanını kullanarak çeşitli yollarla yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada,” Valiliğimize ve emniyet birimlerimize gelen şikâyetlerden, son günlerde artan şekilde. Vali Murat Zorluoğlu ve vali yardımcılarımızın adları kullanılarak, vatandaşlarımızdan telefon, internet vb. diğer iletişim araçları veya şahıslar aracılığıyla, ‘bağış’, ‘yardım’, ‘engelliler yararına akülü araba için maddi katkı’, ‘şehit ailelerine destek’ gibi çeşitli gerekçeler ileri sürülerek para talep edilmiştir.” belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını ve unvanını kullanarak çeşitli yollarla yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara vatandaşlarımızın hiçbir şekilde itibar etmemesidir. Böyle bir durumla karşılaşanların da konuyu mutlaka 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Valilik’imizin (0432) 214 96 45 numaralı telefonlarını olay anında arayarak ihbar etmelerini önemle rica ederiz. Unutulmamalıdır ki hiçbir kamu idarecisi, hâkim, savcı, asker, polis veya diğer kamu personeli; yukarıda sayılanlar başta olmak üzere, hiçbir şekil ve ad altında vatandaşlarımızdan maddi talepte bulunamaz. ”denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler