Van Valisi İbrahim Taşyapan, muhtarlarla bir araya geldi foto

Van Valisi İbrahim Taşyapan, muhtarlarla bir araya geldi foto

Van Valisi İbrahim Taşyapan merkez ilçelerde görev yapan 36 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Van’ın Edremit, İpekyolu ve Tuşba’da ilçelerinde görev yapan 36 mahalle muhtarı Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu’nda Vali İbrahim Taşyapan'la bir araya geldiler. Vali Taşyapan yapılan toplantıda büyükşehir yasasının yürürlüğü girmesiyle birlikte mahalle ve köy muhtarları arasında bir fark kalmadığını belirtti.

Mahalli idarelerden sorumlu Vali Yardımcısı Önder Can ile Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun ve Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’nın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin de katıldığı toplantı, muhtarların kendilerini tanıtmasıyla başladı.

Toplantı açılışında konuşan Vali İbrahim Taşyapan, muhtarların kamu idarecilerinin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu söyledi. Taşyapan, “Muhtarlık müessesesi, Cumhuriyetin ilanından bu yana demokratik şekilde işlemektedir. Önceleri fahri olarak yürüttüğünüz bu geleneksel sistem, şimdilerde sosyal güvenlik ve ücretlendirme olanaklarıyla devletimiz tarafından daha da güçlendirilmiştir.” dedi.

Van genelinde 687 muhtarın görev yaptığını kaydeden Taşyapan, muhtarların bazı görevlerinin özellikle bölgede daha da önem kazandığını belirterek, “Muhtarlarımız, mahallelerde devletimizin ilk muhatap aldığı mercidir. Mahallelerin huzur, güvenlik ve asayişinin sağlanmasında da muhtarlarımıza önemli görevler düşmektedir. Örneğin, mahallesine giren şüpheli şahısların emniyet güçlerine bildirilmesi muhtarların kanunla belirlenmiş görevlerinden biridir. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerinin tespiti ve ilgili kurumlara bildirilmesi ile hak sahibi olmadığı halde devletten yardım alanların gerekli birimlerle paylaşılması da hem vebal, hem görev açısından muhtarlarımızın sorumluluğudur. Amacımız; ilimizin huzur ve güven ortamına sahip çıkmak ve bunu sürdürmektir.” diye konuştu.

Muhtarlara, kendilerinin de bildikleri görevleri hatırlatmak vesilesiyle bir araya geldiklerini söyleyen Taşyapan, huzurun herkesin ihtiyacı olan bir kavram olduğunu, huzur ortamının devamlılığını sağlamak adına işbirliği içerisinde ve gayretle çalışılması gerektiğinin de altını çizdi.

Toplantıda muhtarların, sağlıktan eğitime, altyapı ve çevre düzenlemesinden, asayiş ve güvenlik konularına ilişkin sorunlarını dinleyen, zaman zaman ilçe kaymakamlarının da görüşlerine başvuran Taşyapan, not aldığı konuları ilgililere bizzat aktaracağını belirtti. (İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.