​Van Valisi Murat Zorluoğlu Saray'da bir dizi ziyarette bulundu

​Van Valisi Murat Zorluoğlu Saray'da bir dizi ziyarette bulundu

​Van Valisi Murat Zorluoğlu Van'ın Saray ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Saray’a giderek, kaymakamlık ziyareti, muhtarlar ve vatandaşlarla buluşma gerçekleştirdi.

Saray programına esnaf ziyaretinin ardından Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki incelemeleriyle devam eden Vali Zorluoğlu, ilçedeki temaslarının ardından Özalp ilçesi Seydibey Mahallesi’ne geçti. Buradaki mahalle ilkokulunda öğrencilerle bir araya gelen Zorluoğlu, beraberinde götürdüğü giysi ve kırtasiye malzemelerini de ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı.

Sabah saatlerinde ilk olarak Saray ilçesine giden Zorluoğlu, Kaymakam/Belediye Başkan Vekili İbrahim Bayır ve ilçe protokolünce karşılandıktan sonra, beraberindeki kamu kurum müdürleri ve kamu yatırımı bulunan kuruluşların temsilcileriyle Hükümet Konağı’nı ziyaret etti.

Burada, Kaymakam Bayır’dan kapsamlı ilçe bilgilendirmesi alan Zorluoğlu, daha sonra belediyenin toplantı ve düğün salonuna geçerek, ilçede görevli muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

Rutin muhtarlar toplantısının açılışında yaptığı değerlendirmeye, millete hizmet yolundaki yakın mesai arkadaşları olarak nitelendirdiği muhtarlara hayırlı cumalar temennisini ileterek başlayan Vali Zorluoğlu, daha sonra ilçedeki temasları hakkında bilgiler aktardı.

Muhtarlarla bir araya geldikleri toplantıyla, ilçede tamamlanan ve eksik kalan hizmetleri ilk ağızdan dinleyeceklerini kaydeden Zorluoğlu, ilçede yürütülen çalışmaları ise şu şekilde anlattı:

“Bugün girdiğimiz andan itibaren ilçenin adeta şantiyeye döndüğünü gördük. Burada önemli hizmetler yapıldı. Hem merkezi idarenin, hem büyükşehir belediyesinin hem de ilçe belediyesinin yaptığı önemli çalışmalar var. Kış gelmeden Tuzla Belediyesinin katkılarıyla, ilçenin ana caddesi asfaltlanmış olacak. Büyükşehir belediyesi tarafından; bu yıl Saray’ın Çaybaşı ve Örenburç mahallelerinde 21, ilçe merkezinde de 4 kilometre sıcak asfalt kaplama yapıldı, ilçedeki 18 okulda onarım gerçekleştirildi. VASKİ hizmetleri bakımından; Sırımlı ve Karahisar mahallelerinde içme suyu çalışmaları sürdürülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz 7 milyon TL harcayarak okul ve derslik inşaatlarını tamamladı, devam eden çalışmalar da var. Öte yandan, İlçe devlet hastanesinin temelini inşallah yaz gelmeden burada hep birlikte atacağız. İlçemizde Karayolları, DSİ ve diğer yatırımcı kuruluşlarımızın çalışmaları da vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere devam ediyor.”

Van’da huzur ve güven ortamı sürdükçe, enerjilerini başka alanlara harcamak zorunda olmadıkça hem Saray’ı hem de diğer ilçeleri daha fazla hizmetle buluşturacaklarını belirten Vali Zorluoğlu, hem valilik hem de büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak son bir yılda Van’da ciddi bir hizmet başlattıklarını söyledi.       

Van’da son bir yılda ekonomide ve sosyal hayattaki canlılığı, birlik ve beraberlikten kaynaklı huzur ve güven ortamına bağlayan Vali Zorluoğlu, geçtiğimiz Çarşamba günü güvenlik toplantısı için ilimize gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da muhtarlara selamlarını ileterek, “O toplantıda bir kez daha terörle mücadelede devletimizin kararlılığı vurgulandı. Sayın Bakanımız, şehirlerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde ve kırsalımızda bir tek terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edileceği yönünde bizleri talimatlandırdı. Bu memleketi terör belasından Allah’ın izniyle ve el birliğiyle tamamen kurtaracağız.” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu, toplantının devamında muhtarların sorunlarını içeren notları bizzat kendisi alarak, beraberindeki kurum müdürlerine de gerekli talimatları yerinde verdi. Muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından beraberindekilerle ilçe merkezini dolaşan Zorluoğlu, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet edip, esnafın sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

Daha sonra Kapıköy Sınır Kapısı’na giden Zorluoğlu, burada hem mevcut sınır kapısında hem de kapıda devam eden modernizasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Saray’daki temaslarını bu şekilde tamamlayan Zorluoğlu, hayırsever vatandaşlar tarafından tedarik edilen giyim ve kırtasiye malzemelerini ulaştırmak üzere Özalp ilçesi Seydibey Mahallesi’ne geçerek, buradaki mahalle ilkokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Murat Zorluoğlu’nun Saray ve Özalp programlarına, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hamdi Gülpınar, pek çok kamu kurumunun il müdürü, Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ yetkilileri ile kamuya hizmet götüren diğer kurumların temsilcileri de katıldı.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.